Як по кольору води у басейні обрати препарат для очищення?

Щоб басейн залишався приємним і корисним місцем відпочинку та оздоровлення, потрібно контролювати стан води. Хоча останнім набувають популярності методи очищення природним шляхом, без хімії, проте вони не дають 100% захисту. Тому багато користувачів повертаються до старого перевіреного методу — хлорування.  

Класифікація та різновиди таблеток для очищення басейну 

Для обробки води використовуються спеціальні засоби, що випускаються у різній формі – гранули, рідини, порошки. Проте, найзручніше користуватися таблетками, які можна знайти на сайті https://aquadoctor.ua/ua/product-category/himiya-dlya-basseyna/attribute-forma-vypuska-tabletki/, бо вони мають певну вагу, що дозволяє дозувати активні речовини з достатньою точністю. 

Розрізняють такі категорії таблеток: 

  • З вмістом хлору 
  • Препарати з бромом 
  • З активним киснем 

Багато хто вважає, що найпростіше злити та залити нову воду. Однак мікроорганізми можуть залишитися на стінках ємності і почнуть швидко розмножуватися в новій воді. Будь-яка вода, крім дистильованої, вже містить мікроорганізми. Ефективне чищення можна провести лише з використанням спеціальних препаратів. 

Однак, є спеціальні препарати, що виконують певні функції (наприклад, збільшення або зменшення значення pH). Серед таких препаратів варто виділити засоби відновлення водневого числа (pH), видалення надлишкового хлору, нормалізації вмісту заліза чи кальцію. 

Про що свідчить колір води у басейні? 

Якщо суворо дотримуватись рекомендацій і дозувань, хімія не тільки не зашкодить вашому організму, але й захистить його від загрози, яку несе забруднена вода. Таблетки для очищення води у басейні допомагають знищити водорості, грибки, віруси та бактерії, стабілізувати рівень pH та освітлити каламутну воду. Таблетки для очищення бувають вузькопрофільні, які допомагають боротися з однією проблемою та багатофункціональні, які борються відразу з усіма перерахованими вище проблемами. Але краще зробити аналіз рідини, щоб бути впевненим у правильності обраного препарату.  

Зелене забарвлення рідини у басейні говорить про те, що в ньому розмножуються і процвітають водорості. Для боротьби з ними застосовують альгіциди. Якщо вода стала каламутною, але при цьому не набула жодного відтінку, це говорить про те, що в ній дуже багато бактерій та мікроорганізмів. Боротися з проблемою можна за допомогою хімії. Коричневий або рудуватий колір може утворюватися через надмірний вміст заліза у воді. У такому разі доведеться встановлювати якісну систему фільтрації при введенні води або шукати інше джерело рідини.