Зустрічаймо новорічні свята у Львові!

Львів – чудове місто Західної України з багатою історією, найкрасивішою архітектурою та неймовірно привітними жителями. Коли б ви не вирішили приїхати сюди, на вас чекають захоплюючі екскурсії, приємні прогулянки, найсмачніші частування в місцевих закладах

Але саме взимку Львів стає чарівним місцем, де, здається, можливо все, де виконуються всі бажання. Зима для багатьох – це час віри у диво. То коли ж втілювати мрії в життя, як не в Новий рік, коли ж радіти теплому та світлому почуттю, як не на Різдво?!

Відчуйте справжню львівську новорічну казку з туроператором МОЛОДІЖНИЙ ТУРИЗМ, на сайті mtourism.com.ua ви знайдете чудові пропозиції турів на Новий рік у місті Лева, та до інших мальовничих куточків Західної України.  

Зима у Львові прохолодна та трохи вітряна. Середній денний та нічний показники: -3 °C, -6 °C відповідно. Звичайно, температура може коливатися, і несподівані снігові опади ніхто не скасовував. Але, незважаючи на те, що морозець щипатиме за щоки, натхнення і радість зігріватимуть усе тіло!

Ярмарок біля Оперного театру та на площі Ринок, яскрава ялинка з лампочками-світлячками, імбирні прянички та здобні булочки, ароматна кава та гарячий глінтвейн… Усі ці атрибути символізують готовність міста до переходу на новий рік. Ну що, ви вже перейнялися особливим відчуттям свята?

Якщо ви маєте можливість, приїжджайте до Львова на всі святкові дні: тобто з 31 грудня до 7 січня. За цей час можна насолодитися гуляннями, відвідати цікаві пам'ятки, побувати в оригінальних закладах. Тим більше, що кількість туристів у цей час зростає в рази. Знайти вільний столик у кафе проблематично, а потрапити на групову екскурсію важко. З цього випливає, що думати про бронювання місць проживання та святкування треба заздалегідь.

Якщо ж ви не встигли або не захотіли придбати тур до Львова, ви легко можете спланувати поїздку самостійно. Що для цього потрібно?

  • Забронювати квиток на літак/поїзд або розглянути можливість вирушити в подорож автомобілем. Таким чином, ви не будете прив'язані до конкретної групи, зможете самі вибирати час та місце для прогулянок.
  • Орієнтуючись на свої потреби та можливості, необхідно забронювати номер у готелі або кімнату в хостелі. Ви також можете орендувати квартиру. Орієнтовні ціни на проживання (за добу): готель «Львів» – двомісний номер від 650 гривень (грн.); готель «Старий Краків» – двомісний номер від 490 грн. В Old city hostel можна оселитися у двомісному номері за 350 грн., у чотиримісному – за 150 грн. Ціни на оренду квартири – десь від 500 грн. Загалом, в інтернеті є безліч пропозицій на будь-який смак та розмір гаманця. Звісно, ​​ціни краще уточнювати. Адже у свята вони мають властивість підвищуватись.
  • Вибрати місце святкування Нового року. У Львові – безліч нестандартних закладів. Тут фантазії є десь розгулятися.

Ресторани пропонують гостям найрізноманітніші розважальні програми та тематичні вечірки. Будьте впевнені, що б ви не обрали – «Криївку», «Мазох-кафе», «Будинок легенд», «Хмільний будинок Роберта Домса» (список креативних закладів можна продовжувати та продовжувати) – вас здивують як ніколи раніше, нагодують від пуза та подарують чарівні спогади Львів'яни – народ з доброю та широкою душею, який піклується про гостей, про їхній комфорт та настрої.

Якщо ви любите гучні компанії, гучну музику та танці до упаду – вам пряма дорога до клубу. Приходьте, наприклад, у «Хіреш караоке-клуб». Співайте, веселіться та запалюйте тут до ранку! У барі «Позітіфф» поєднуються комфорт, апетитне меню та широкий асортимент напоїв, відмінна атмосфера для відпочинку. А в Coffee-In Leopolis можна спробувати кавові напої, розслабитися та покурити кальян, відчути себе в центрі нереально крутої клубної тусовки.

Любителям спокійнішого відпочинку, думаю, буде приємно прогулятися після новорічної трапези вуличками Львова, спостерігаючи за салютом.

За шість днів, з 1 по 6 січня (до Різдва), ви встигнете місто оглянути, катаючись на паровозику, відвідати Високий Замок та справжні замки недалеко від міста. Послухати історії Львова від сажотруса біля «Дому легенд» і піднятися на Ратушу, щоб загадати бажання під час дзвону дзвона.

А коли всі пункти будуть виконані, ви будете трохи втомлені, але задоволені від побаченої краси, потрібно з новою радістю зустрічати Різдво. Це колоритне свято починається з встановлення дідуха – оберегу предків, символу врожаю, багатства. У гостей міста є можливість пізнати традиції та культуру українського народу, взяти участь у вуличних гуляннях, поводити хоровод та заспівати колядки. А вертепи – театралізовані лялькові вистави – зачаровують не лише дітей, а й дорослих.

Відомо, що Різдво – сімейне свято. Так ось у Львові складається враження, що всі присутні стають однією великою родиною. Усі посміхаються, вимовляють побажання і кожен ділиться із ближнім позитивною енергією.