Користувачі iOS та Android витратили в мобільних додатках рекордні $135 млрд.

App Annie, платформа, що аналізує мобільні дані, днями презентувала результати дослідження за минулий рік. Так, 2021 р. став роком рекордів: загальні витрати користувачів на iOS і в Google Play виросли майже на 25% порівняно з минулим роком і склали $135 млрд.

Кількість завантажень також досягла нового рубежу і збільшилася на 8%, досягнувши позначки $140 млрд. У тому числі, App Annie надала докладну інформацію про програми, що найбільш завантажуються, за останні 12 місяців.

Як і в попередні роки, витрати користувачів на iOS переважають: 65 центів з кожного долара на ринку програм витрачають користувачі Apple. Найбільше витрачають геймери – на них припадає близько 60% доходів на iOS та майже 80% коштів, витрачених у Google Play.

А тим часом на сайті http://kitapp.pro/apps-for-ios/ ви дізнаєтесь про студію KitApp, яка займаєьбся розробкою додатків під IOS. 

У 2021 р. програми для обміну та редагування відео б'ють рекорди за кількістю завантажень у всьому світі:

●CapCut, MX TakaTak та Moj завантажили найбільшу кількість разів - це пов'язано із прагненням користувачів створювати оригінальний відеоконтент;

●Найбільше користувачі витратили у додатках для прямих трансляцій та онлайн-стримінгу, таких, як YouTube, Disney+, TikTok та Twitch: споживачі прагнуть не тільки розважитись, але й винагородити улюблених стримерів;

●Найбільше зростання використання показали бізнес-програми Zoom, Microsoft Office і Teams - це пов'язано з переходом на віддалений і гібридний формат роботи.

Динаміка завантажень протилежна динаміці витрат - за завантаженнями першість дісталася Google Play. Згідно з прогнозами App Annie, в 2022 р. на Google Play припаде понад 100 млрд завантажень.

Завантаження програм - Індія стала країною №1 за підсумками 2021 р., забезпечивши 20% від загальної кількості завантажень на iOS і в Google Play разом узятих. За нею слідують США (9%) та Бразилія (8%).

Гіперказуальні ігри стали лідерами із завантажень:

●Найбільші завантаженими гіперказуальними іграми стали Bridge Race, Hair Challenge і Project Makeover;

●Core-ігри лідирували за внутрішніми покупками у додатках: найбільша активність спостерігалася у Genshin Impact та ROBLOX; Значне зростання з точки зору використання показали ROBLOX, AmongUS та Pokemon Unite – це пов'язано з доступністю в цих іграх функціоналу особистого та віртуального спілкування для користувачів.

Інші значущі галузі, що набирають популярність у мобайлі - це соціальні мережі та додатки для знайомств

●TikTok посів перше місце у світі зі збільшення витрат користувачів серед соціальних додатків. За ним слідують BIGO LIVE та Discord. Серед інших помітних відеопрограм, що показали найбільше зростання, - Likee і Azar.

●Tinder очолив чарт зі збільшення витрат споживачів у світі серед додатків для знайомств. За ним слідує Bumble, в якому за весь час існування програми користувачі витратили понад $1 млрд. На третьому місці знаходиться Hinge – тут витрати користувачів нещодавно перевищили £250 млн.