Види, особливості і переваги професійних морозильних камер

Морозильна камера домашнього холодильника не призначена для зберігання великого обсягу продуктів. Що до неї можна вмістити? Мінімум сімейних запасів заморожених заготовок. Для заморожування та зберігання великої кількості продуктів існує спеціальне холодильне обладнання – морозильні шафи та скрині.

Що вибрати, морозильну скриню чи морозильну шафу?

І морозильна скриня, і морозильна шафа виконують одні й ті самі функції. Обидві призначені для заморожування продуктів та зберігання їх у замороженому вигляді. А в інтернет-магазині https://polair.com.ua/lari-morozilnie/ можна вигідно замовити це та інше професійне морозильне обладнання Polair, Carboma, Polus, Ariada і інших відомих виробників.

Відрізняються ці два види морозильних камер своєю конструкцією. Морозильна шафа – це вертикальна морозильна камера з дверцятами схожа зовні на побутовий холодильник. Морозильна скриня – це низька горизонтальна морозилка з верхньою кришкою, що відкривається, зовні дійсно схожа на скриню.

У кожного з них є свої переваги та недоліки. Вертикальні морозильні шафи займають менше місця в приміщенні, їхній внутрішній простір краще організований. Морозильна скриня вимагає більше вільного місця, зате по місткості вона значно перевершує морозильну шафу.

Що вам вибрати? Визначтеся, що для вас важливіше: заощадити місце в приміщенні або назавжди закрити питання зі зберіганням великої кількості продуктів і великогабаритних заготовок. Якщо на першому місці для вас стоїть внутрішній корисний об'єм камери, рекомендуємо купити морозильну скриню.

Що являє собою морозильна скриня?

Морозильна скриня є теплоізольованим металевим коробом, оснащеним холодильним агрегатом. Тип охолодження практично у всіх морозильних скринь компресорний, за винятком компактних автомобільних моделей.

Від холодильників та морозильних шаф скриня-морозилка відрізняється горизонтальною конструкцією корпусу та способом відчинення дверцят. Відкривається скриня не з фронтального боку, а зверху. Кришка може бути відкидною (як у скрині) або розсувною.

Організація внутрішнього простору морозильної скрині своєрідна. Усередині камери немає полиць та ящиків, як у морозильній шафі. У більшості морозильних скринь внутрішня камери цільна, без роздільних перегородок. Деякі моделі можуть мати одну перегородку, яка розділяє камеру на два відсіки. Зверху можуть кріпитися знімні сітчасті корзини.

Можливо, для когось така організація внутрішнього простору морозилки здасться абсолютно неприйнятною. А для когось виявиться ідеальним варіантом. Саме завдяки відсутності перегородок і полиць можна використати корисний обсяг скрині по максимуму.

Чим хороша морозильна скриня?

  • Місткість. Головна перевага морозильної скрині – великий корисний об'єм камери. Камера її в 2-3 рази більша за морозилку великого домашнього холодильника. Тут можна зберігати габаритні упаковки із замороженими продуктами, великі шматки м'яса, напівтуші, окості, цілі тушки птиці та риби, велику кількість заморожених овочів та фруктів.
  • Надійна теплоізоляція За рахунок ваги кришки ущільнювач дверцят завжди дуже щільно прилягає до отвору. Отже, морозилка надійніше тримає холод.
  • Найменші втрати холоду при відкритті. За законами фізики тепле повітря завжди йде вгору. Коли ви відкриваєте вертикальну морозильну шафу, в неї швидко потрапляє тепле повітря з приміщення. Завдяки горизонтальній конструкції скрині та верхньому відкриванню дверцят тепле повітря відразу не проникає в камеру.
  • Низький рівень шуму. Холодильний механізм морозильної скриньки працює з низьким рівнем шуму. Шум працюючого обладнання не завдаватиме незручності людям, які перебувають у приміщенні.
  • Економічність. Надійна теплоізоляція та малі втрати холоду знижують споживання електроенергії. Середнє енергоспоживання побутових скринь із камерою на 350 л – близько 75 кВт.
  • Тривалий термін служби. Професійні морозильні скрині виробляють із міцних матеріалів, оснащують надійними та довговічними комплектуючими. Кришка професійного скриньки розрахована мінімум на 100 відкривань протягом дня. Загальний термін служби професійних моделей скринь – не менше 10 років.
  • Доступна ціна. За ціною морозильні скрині дешевші за вертикальні морозильні камери з такими ж характеристиками.