IT-школи: переваги навчання

Курси програмування підходять для людей, які хочуть здобути другу професію і не можуть дозволити собі постійно ходити на заняття. А ось діти можуть, тому батьки записують їх у спеціалізовані айти-школи, які організовують навчання на постійній основі. Ознайомитись з умовами вступу можна за посиланням https://od.itstep.org/its-school, де вказані контактні телефони та особливості навчання.

Переваги здобуття освіти програміста

Насамперед школи айті формують різні групи слухачів, які хочуть освоїти конкретну мову програмування та отримати кваліфікацію у вузькій сфері. Завдяки цьому після випуску фахівці стають потрібними на ринку праці, адже вони можуть пропонувати потенційним роботодавцям свої ідеї, проекти, стартапи у конкретній сфері.

Навчання проходитиме у двох форматах – онлайн та офлайн. Перший варіант зручніший, оскільки учні можуть знаходитися вдома та отримувати знання, контактуючи з викладачем. Хоча батьки вважають за краще, щоб заняття проводилися в офлайн-форматі.

  • Є й інші переваги навчання у подібних школах:
  • Індивідуальний підхід до кожного учня, що дозволяє дитині займатися у звичному темпі, не відчуваючи дискомфорту.
  • Постійна підтримка та контроль викладачів.
  • Вирішення завдань, спрямованих на розвиток логіки, уважності, математичних здібностей.
  • Читання спеціалізованої літератури та проведення лабораторних робіт в інтерактивних аудиторіях.
  • Геймефікація навчального процесу, що дозволяє дітям нестандартно вирішувати завдання, створювати свої програми та стартапи.
  • Учні навчаються писати коди, написані з допомогою різних мов програмування.

Важливо, що навчання передбачає не лише постійну роботу за ноутбуками та комп'ютерами у класах та лабораторіях. Викладачі приділяють окрему увагу читанню та знайомству учнів зі спеціалізованою літературою.

Таким чином, у учнів айті-шкіл формується розуміння того, чим вони займатимуться, для чого писати програми та робити додатки. Крім того, вони можуть пропонувати цікаві рішення для вирішення численних завдань. Адже поєднання методів та підходів навчання сприяють отриманню майбутніми айтішниками системних знань та практичних навичок.

Мотивація та мета

Змусити дітей різного віку ходити на уроки з програмування складно, тому потрібний поштовх до дії. У IT-школі викладачі вміють зацікавити те щоб учнів з'явилася мотивація. Для маленьких слухачів використовуються різні ігрові форми навчання, а ось старших школярів мотивують можливістю набути нових навичок, а підлітків – перспективою заробітку. Кожна дитина, зацікавившись, легко справляється з уроками та домашніми завданнями, а також вчить англійську мову, без якої програмістами та айтішникам не обійтися.