Керамічна плитка для ванної: вибір, особливості

Для облаштування ванної кімнати широко застосовується кахель. Він представлений великим вибором різноманітних колекцій та відповідає встановленим санітарно-гігієнічним вимогам. Польська керамічна плитка для ванни від компанії «Opoczno» відповідає європейським стандартам якості та поставляється до багатьох країн.

Продукція цього бренду відома у всьому світі, а для її виробництва використовується високоякісна сировина. Дизайном колекцій займаються досвідчені дизайнери, вони враховують сучасні тенденції та запити цільової аудиторії. Гарантується якість, надійність, якісне сервісне обслуговування.

Особливості та вибір кераміки для ванної

Кераміка відноситься до найбільш затребуваного оздоблювального матеріалу для ванної. При виборі слід звернути увагу на такі особливості:

  • показник твердості (5-6 одиниць за спеціальною шкалою для ванних кімнат);
  • місце укладання (підлога/стіни);
  • клас зносостійкості;
  • коефіцієнт водопоглинання;
  • стійкість до впливу хімічних засобів для чищення;
  • гігієнічність;
  • показник ковзання;
  • термін експлуатації.

При покупці плитки для ванної слід уважно вивчити маркування та підбирати відповідний матеріал.

На упаковці є докладна інформація від виробника, у тому числі товщина, цільове призначення, показник міцності, тип випалу (одинарний/подвійний), тон та калібр, клас зносостійкості та водопоглинання, стійкість до стирання, кількість штук в одній коробці та ін.

При виборі кольору слід враховувати як особисті переваги, так й площу кімнати. Залежно від вибраного відтінку можна візуально збільшити/зменшити простір.

Як укладати плитку у ванній кімнаті?

Про те, як класти плитку для початківців, можна дізнатися в інтернеті, але краще довірити роботи кваліфікованим майстрам. Існує кілька основних правил монтажу кераміки на стіни та підлогу, з якими необхідно ознайомитись.

Насамперед слід забезпечити гідроізоляцію поверхонь та ретельно підготувати основу. Стіни та підлогу потрібно вирівняти та очистити від пилу та інших забруднень.

По-друге, обов'язково зробити план укладання перед початком робіт. Це допоможе знизити витрати матеріалу та для цього використовуються спеціальні інструменти. По-третє, варто ознайомитись із способами фіксації кераміки на поверхні.

Клей наносять на зворотний бік плитки, на саму поверхню або на кахель та стіни/підлогу одночасно. Слід також зважати на можливе температурне розширення кахлю, особливо при облаштуванні підлоги з підігрівом.

На заключному етапі після висихання клею необхідно виконати якісне затирання міжплиткових швів. Для цього використовуються спеціальні затірки, які можуть бути різних кольорів.

За відсутності досвіду краще довірити роботи професіоналам, вони виконають укладання якісно та з дотриманням усіх правил технології. Це стане запорукою довговічності та надійності декоративного покриття.