Вибираємо чохол для смартфона

Яким би надійним був корпус вашого смартфона, він у будь-який момент може випасти з рук. Навіть при акуратному використанні гаджета його корпус все одно зношуватиметься, покриття подряпається, на кутах з'являться тріщини. Наприклад, поклавши в сумку або бардачок смартфон разом із ключами – він отримає подряпину.

Виходом з цих непрємних ситуацій зможе стати спеціальний аксесуар – захисний чохол. Щоб вибрати оптимальний варіант, достатньо відвідати спеціалізований інтернет магазин чохлів для телефонів E-star.ua , де представлений великий вибір моделей та приваблива ціна.

Види чохлів та їх використання

  • Накладка (кришка) – зараз це найпопулярніший вид чохла. Він захищає задню частину корпусу та бічні грані смартфона. Накладка дуже зручна у використанні – вона легка та не закриває дисплей. Правильно підібраний чохол-кришка збільшить шанси вберегти девайс від кутового удару і частково захистить дисплей. Вирішили скористатися таким видом чохла? Обов'язково подбайте про зовнішній захист дисплея від дрібних подряпин та ударів. У цьому вам допоможе захисне скло або плівка, які теж ви зможете замовити в E-star.ua.
  • Книжка – цей чохол серед безпекових лідерів. Його конструкція захищає і екран, і задню панель корпусу. У разі використання книжки захисне скло можна вже не купувати. У назві таких чохлів часто використовують слово "view", яке вказує на наявність спеціального віконця для перегляду часу, дати, номера абонента. Цей чохол можна легко трансформувати, і він виконуватиме роль підставки. Досить зручно, якщо ви дивитеся фільми або читаєте книги на смартфоні. До мінусів можна віднести лише розмір та необхідність постійно відкривати верхню накладку.
  • Фліп (розкладачка) – зовні дуже нагадує книжку, але верхня накладка відкривається не в бік, а вниз. Решта всіх характеристик повністю збігаються з характеристиками чохла-книжки. А створили його для користувачів, які вважають, що відкидати кришку чохла вниз зручніше.
  • Кишеня – формою справді нагадує кишеню. Він захищає всю поверхню смартфона, окрім тієї, яка спрямована на вихід. Відносно надійний і недорогий і вважається універсальним, оскільки він сумісний відразу з декількома моделями смартфонів.
  • Сумка на пояс (кобура) – такий чохол дуже схожий на чохол-кишеню, тільки він має кріплення, яке фіксується на поясі.

З чого роблять чохли?

Індустрія аксесуарів активно розвивається за смартфонами. Розробники вигадують нові та нові способи захисту гаджетів. Сьогодні для виготовлення чохлів в основному використовують такі матеріали.

Силікон – лідер на ринку матеріалів для виробництва чохлів. Силіконові чохли дуже популярні завдяки своїй невеликій вартості, різноманітному дизайну та високій якості. Цей матеріал добре захищає смартфон від пилу, вологи, дрібних подряпин та механічних пошкоджень. З силікону в основному виготовляють чохли-накладки: як звичайні, так і міцні. Силікон, як матеріал, легкий, приємний на дотик і без проблем чиститься за допомогою вологої серветки.

Натуральна та PU-шкіра – зараз це одні з найпопулярніших матеріалів для чохлів. Для виготовлення дорогих чохлів преміум-класу використовують натуральну шкіру. Для середньої цінової категорії - високоякісну PU-шкіру, яка зовні і на дотик нічим не поступається натуральній, хоча коштує набагато дешевше. Завдяки міцності та еластичності, чохли зі шкіри зносостійкі та відмінно захищають девайси від дрібних подряпин та вологи. Шкіряні чохли можуть бути практично будь-якого дизайну: зі шкіри можна зробити квіткові орнаменти, її легко комбінувати з іншими матеріалами, на неї можна наносити декоративне або дорогоцінне каміння.

Пластик – для виробництва пластикових чохлів використовують термопластичний поліуретан та полікарбонат. Ці матеріали не збільшують розмір телефону і мають такі переваги:

  • висока ударостійкість
  • еластичність
  • зносостійкість
  • 100% відповідність розмірам телефону
  • легкість
  • доступна ціна

Завдяки цим перевагам, пластикові чохли тримаються в списку лідерів аксесуарів на ринку вже багато років.

Метал - мабуть найміцніший і надійніший матеріал для чохла, але, на жаль, непопулярний. У порівнянні з іншими чохлами, металеві досить масивні, важкі та дорогі. Метал, як матеріал, використовують тільки для чохлів-накладок. Такі чохли чудово захищають корпус смартфона, але екрану потрібен додатковий захист.

Тканина – це, мабуть, найбюджетніший варіант сировини для виготовлення чохлів, який може вберегти смартфон лише від дрібних подряпин у разі, наприклад, якщо тримати телефон у сумці в одній кишені з ключами.

Великим попитом користуються комбінування чохли, у яких поєднується відразу кілька типів матеріалу. Сьогодні такі аксесуари займають 95% ринку чохлів. Комбінування дозволяє зробити чохол максимально легким, надійним та красивим одночасно. Та й вартість таких виробів щодо невисока.