Холодильники Side-by-Side – чи варто платити більше?

Закупівля продуктів великими партіями 2-3 рази на місяць має безліч переваг. По-перше, багато великих торгових мереж надають оптовим покупцям спеціальні вигідні ціни. Також можна скористатись численними акціями. По-друге, організувавши покупку заздалегідь, ви не щодня витрачатимете час на походи в магазин. І по-третє, так ви можете спланувати оптимальний раціон для всієї родини.

Але проблема в тому, що все куплене потрібно зберігати, причому досить довго. А для цього потрібний великий холодильник. Найбільш місткими вважаються моделі Side-by-Side - їх внутрішній об'єм може приблизно вдвічі перевищувати місткість найбільших двокамерних апаратів.

Side-by-Side призначені для просторої кухні та великої родини. Майже всі виробники вже ввели в свій асортимент ці моделі, і покупці, яким потрібен холодильник великого обсягу, все частіше вибирають саме їх. А саме зараз офіційний представник BoschSiemens пропонує ці моделі по суттєвій новорічній знижці! 

Холодильники Side-by-side – переваги вибору

Вперше холодильники Side-by-side з'явилися у продажу в середині минулого століття у США. Сам термін у буквальному перекладі означає «пліч-о-пліч», тобто холодильне та морозильне відділення знаходяться не один над одним, а поруч. Зовні холодильні апарати нагадують місткі дводверні шафи.

Дані моделі є уособленням американського способу життя, та стилю харчування. Велика морозилка за окремими дверцятами призначалася для того, щоб зберігати запас заморожених напівфабрикатів, якими воліють харчуватися вічно зайняті американці. Величезне холодильне відділення містило велику кількість приготовлених страв та свіжих продуктів, які з метою економії також закуповувалися у великих кількостях. У таких холодильниках без проблем містився двотижневий запас провізії для сім'ї із 4-5 осіб.

Велика місткість, як і раніше, залишається основною перевагою дводверних холодильників. У розпорядженні власника надається понад 500 літрів корисного об'єму, який можна використати на власний розсуд. Широка морозильна камера на всю висоту апарата може вмістити навіть продукти великих розмірів. У ній ви можете зберігати цілі тушки птиці або великої риби.

Великим плюсом є можливість організації внутрішнього простору. Ви можете регулювати висоту полиць та їх розміщення залежно від розміру продуктів або ємностей, які хочете помістити на зберігання. Виробники подбали і про те, щоб весь вміст було легко знайти. Ящики для овочів та фруктів виготовляються із прозорого пластику, як і висувні контейнери у морозилці.

Великі холодильники Side-by-side забезпечують найоптимальніші умови зберігання продуктів завдяки двоконтурній системі охолодження. Усі моделі оснащуються електронним керуванням, яке дає змогу встановлювати температуру у кожному із відділень. Холодильний і морозильний відсіки надійно ізольовані між собою, тому запахи продуктів, що зберігаються, не змішуються. За потреби ви можете використовувати лише одне відділення, вимкнувши інше.

Додаткові опції

Холодильники Side-by-side – це приклад застосування сучасних технологій. Дводверні моделі зазвичай оснащуються великим набором додаткових функцій.

Апарати комплектуються сучасними системами автоматичного розморожування. У простих моделях у холодильному відсіку використовується крапельна технологія, а в морозилці – No Frost. Більш дорогі обладнані Full No Frost – система «без інею» задіяна в обох камерах.

Панель керування сенсорна, із великим дисплеєм, часто кольоровим. На екран виводиться температура в холодильній камері та морозилці, індикація функцій, що використовуються, а також різноманітні попереджувальні повідомлення, наприклад, коди помилок. Більшість моделей можуть сигналізувати про підвищення температури в камерах і попереджати про відкриті двері.

"Зона свіжості" і "Нульова камера" - популярні опції холодильників Side-by-side. «Зона свіжості» – це окремий відсік у холодильній камері, в якій дотримується певний температурний режим та рівень вологості. Вони залежить від цього, яких продуктів призначено це відділення. Якщо для фруктів та овочів, то в зоні підтримується температура близько 1-2 градусів та висока вологість. М'ясо, риба та сири добре зберігаються при 0 град. та низькій вологості. Таке відділення найчастіше називають «Нульовою зоною». «Нульова камера» – це автономний відсік з окремими дверцятами, де температура регулюється вручну.

Багато моделей дводверних холодильників оснащуються вбудованими льодогенераторами – пристроями для отримання льоду та зберігання його окремо від інших продуктів, щоб він не вбирав сторонніх запахів. Генератор льоду обладнаний спеціальною ємністю для води або підключається до водопроводу. Лід зазвичай виробляється у вигляді кубиків, проте просунуті моделі обладнані ножем, що дозволяє отримувати крижану крихту. Льодогенератор часто буває поєднаний із диспенсером – системою подачі охолодженої води.

З зовнішнього боку дверцят холодильного апарату може бути розташований міні-бар – відсік для зберігання напоїв зі своїми скляними дверима. Напої можна діставати, не відкриваючи холодильник і не порушуючи режим зберігання.

Корисна опція морозильної камери – режим суперзаморозки, що дозволяє короткочасно знизити температуру. Його рекомендується включати перед тим, як морозилка буде заповнена свіжими продуктами. Якщо в ній залишалася продукція, режим її зберігання не буде порушений. м'ясо, риба та плоди, які зазнали шокової заморозки, втрачають при зберіганні мінімум корисних речовин та зберігають структуру.

Багато уваги виробники приділяють антибактеріальному захисту холодильних апаратів. Для цього можуть використовуватися різні технології: покриття з частинками срібла, іонізація повітря, установка антибактеріальних фільтрів і поглиначів запаху, а також ультрафіолетові лампи.