Amazon відкриє 260 магазинів без кас у Великій Британії

Американський торговий гігант розробив план із захоплення британського ринку роздрібної торгівлі. Як повідомляє видання CityAM, Amazon збирається відкрити не менше 260 автономних магазинів у Великій Британії протягом трьох років. На першому етапі компанія відкриватиме по два супермаркети Amazon Go на тиждень.

"У 2022 році ми припускаємо широке розгортання - по два магазини на тиждень до кінця року, у такому разі загальна кількість відкриттів складе 60", - повідомили керівники роздрібного підрозділу Amazon у внутрішньому листі для співробітників.

На сайті https://plan-o-gram.ru/merchandajzing-v-produktovyix-fmcg-setyax ви дізнаєтесь про інноваційне ПО WiseRep, що робить максимально ефективним мерчендайзинг у магазинах.

Після запуску перших 60 магазинів наступного року, Amazon планує відкрити ще 100 супермаркетів у 2023 році та стільки ж до кінця 2024 року.

Всі ці магазини будуть автономними – у них не буде традиційних кас та охоронців, а кількість персоналу буде зведена до мінімуму. Основою для таких магазинів стане технологія Amazon Just Walk Out, яка використовує алгоритми машинного навчання та камери для відстеження дій покупця. Все, що потрібно від відвідувача — вибрати товар, взяти його і вийти з магазину. Підключений хмарний сервіс спише необхідну суму з картки автоматично протягом 24 годин.

«У 2023 та 2024 роках ми плануємо запускати по 100 магазинів на рік, відповідно до більш агресивних програм відкриття, реалізованих британськими мережами магазинів повсякденного попиту в останні п'ять років — Tesco, Sainsbury's та іншими. Всі ці бренди покладаються на понад 100 відкриттів на рік», - додали в Amazon.

Амбітний підхід Amazon покладається на внутрішнє дослідження, згідно з яким компанія здатна обігнати мережу Tesco та стати найбільшою роздрібною мережею у Великій Британії протягом наступних чотирьох років. Реалізація агресивного плану виведення мережі автономних магазинів на британський ринок дозволить Amazon заробити понад $103 млрд. виключно за рахунок британських споживачів до 2025 року.

У внутрішньому звіті Amazon також зазначено, що, окрім Великої Британії, компанія розраховує на запуск своїх магазинів ще у кількох країнах Європи. Зокрема, Amazon хоче відкрити торгові точки в Німеччині, Іспанії, Італії та інших країнах.

Раніше цього місяця журналісти Bloomberg з'ясували, що Amazon також почала автоматизувати британські магазини конкурентів. За даними агентства, друга за величиною мережа супермаркетів Великобританії, компанія Sainsbury's, відкрила свій новий супермаркет із камерами та алгоритмами від Amazon. При цьому Sainsbury's не стала розкривати свого партнера та зазначила, що не використовує технології розпізнавання обличчя, не передає дані про клієнтів постачальнику платформи та не зберігає зображення, зібрані камерами, понад 30 днів.