Що потрібно знати при виборі підрядника для ремонту квартири чи офісу

Ще 20-30 років тому ремонт квартири передбачав переклеювання шпалер, побілку стель та укладання керамічної плитки. Найчастіше господарі житла обходилися самотужки чи залучали по допомогу родичів і друзів.

У сучасній квартирі ремонт – це використання нових матеріалів, що потребують спеціальної технології застосування. Щоб все красиво та якісно зробити, необхідно обрати професійного виконавця. На сайті promremont.kh.ua ви дізнаєтесь про діяльність компанії "Промремонт", що спеціалізується на ремонтних та оздоблювальних роботах "під ключ" у Харкові. Компанія працює з 2008 року, і на сьогоднішній день на її рахунку 140 успішно завершених проектів різного ступеня складності. 

Навіщо потрібен підрядник

Хороший якісний ремонт вимагає не так теоретичних знань, як майстерного володіння мистецтвом обробки приміщень, досвіду у виробництві робіт та підборі відповідних матеріалів. Виконання будівельних та оздоблювальних маніпуляцій на аматорському рівні може призвести до найнесподіваніших результатів.

Професійні ремонтні бригади, що працюють за підрядом, зазвичай мають ліцензію на виробництво подібних робіт і повністю відповідають за якість. У разі недоробок замовник завжди може компенсувати власні витрати за рахунок неустойки.

Будівельні компанії, що спеціалізуються на виробництві всіх видів ремонтних робіт, виконують комплексне обслуговування - починаючи від консультацій з дизайну та вибору оздоблювальних матеріалів, закінчуючи виробництвом перепланувань (включаючи погодження), заміною електрики та комунікацій.

Основні вимоги до хорошого спеціаліста

Висококваліфіковані та відповідальні майстри-ремонтники – це виграш у лотерею. Щоб не залишитись без призу, слід спочатку визначити, які якості притаманні справжнім спеціалістам з облагородження квартири чи будинку.
Невід'ємними ознаками професіоналізму підрядника у сфері ремонту можна вважати:

  • наявність точного плану майбутніх робіт із розробкою кошторису на необхідні матеріали;
  • актуальна ліцензія;
  • тривале існування на ринку;
  • обов'язкове документальне оформлення майбутніх взаємовідносин замовника та підрядника з прописаними термінами виконання та штрафними санкціями за невиконання умов договору.

Немаловажне значення має відкритість інформації про підрядника – доступні контакти, серйозний офіс, наявність власного сайту. Замовник повинен бачити, що будь-коли він може зв'язатися з керівниками будівельної компанії, якщо виникнуть ускладнення при виконанні ремонтних робіт.

Як вибрати відповідального підрядника для ремонту квартири

Перевіреним способом отримання контактів професійних ремонтників є звернення до знайомих та друзів, які мають позитивний досвід спілкування з будівельниками. Як правило, телефони таких компаній передаються «з вуст у вуста». Рекомендація людей, думкою яких можна дорожити - один із найнадійніших способів отримати справжніх фахівців.

Допускається пошук кваліфікованої робочої сили та іншими способами:

  • Відвідування спеціалізованих веб-сторінок. Тут замовник зможе подивитися галерею виконаних робіт, оцінити використовувані матеріали за допомогою вбудованого калькулятора орієнтовно оцінити вартість майбутнього ремонту.
  • Звернення до будівельної фірми. Компанії, що займаються будівництвом нових будинків, найчастіше мають кілька бригад, орієнтованих на комплексний ремонт під ключ.
  • У великих містах часто проводяться будівельні виставки-презентації, де беруть участь фірми з ремонту.
  • Більшість професійних бригад пропонують замовнику безкоштовні виміри та складання попереднього кошторису. У господаря квартири/будинку є можливість запросити представників підрядників, що найбільш сподобалися, і шляхом порівняння цін остаточно визначитися з виконавцем.

На що слід звернути увагу під час вибору виконавця

Для того, щоб майбутній ремонт не розтягнувся на тривалий період і приніс замовнику мінімум незручностей та негативних емоцій, доцільно скористатися кількома важливими правилами:

  • Перед підсумковим вибором слід орієнтуватися на перше враження. Якщо представники підрядника з перших хвилин викликають негативні емоції, краще припинити подальше спілкування.
  • Бажано попросити виконавців про отримання допуску на об'єкт, що ремонтується зараз. На місці можна оцінити якість роботи, використовувані інструменти, чистоту та порядок у робочому приміщенні.
  • У підрядника, що має заслужену репутацію, будь-якої пори року існує черга на виконання ремонту та графік надходження замовлень. Якщо бригада наполягає на миттєвому початку робіт, це поганий знак.
  • Під час обговорення вартості ремонту відповідальні виконавці завжди погоджуються на поетапну оплату — така система найвигідніша з обох сторін. Щоб мінімізувати ризики і замовника, і підрядника, особливо у початковій стадії, можна передбачити розбиття робіт на короткі етапи. Так власник житла впевниться як робота, а виконавець — у платоспроможності клієнта.