Переваги вивчення Windows Presentation Foundation

Windows Presentation Foundation (WPF) — це сітка для створення клієнтських додатків Windows, з візуально привабливими можливостями взаємодії з користувачем, з графічною (презентаційною) підсистемою у складі NET Framewor, що використовує мову XAML.

Поняття системи WPF 

Це відоме оновлення технологічного середовища інтерфейсу користувача, детальніше про яке можна дізнатися за посиланням https://iteacorp.com/course/prilozheniya-windows-na-wpf/, з часу випуску Windows 95. Воно складається з нового ядра, яке покликане замінити GDI і GDI+, використовувані в нинішній Windows-платформі. 

Характеристики: 

  • WPF являє собою високорівневий об'єктно-орієнтований функціональний шар (framework), що дозволяє створювати 2D і 3D-інтерфейси.  
  • Зараз його можна назвати альтернативним варіантом Adobe Flash і Java-аплетам, використовуваним в Web-розробці стосовно до Windows Forms. WPF встановлена у Windows Vista і Windows 7.  
  • За допомогою WPF можна створювати широкий спектр як автономних додатків, так і запускати їх у браузері. 

Елементи керування та сфера застосування WPF

Елементи управління є основою будь-якого графічного інтерфейсу. WPF пропонує вже знайомі по Windows Forms елементи управління (Button, CheckBox і т.д.), так і абсолютно нові (Expander, Page і т. д.). В даному розділі ви знайдете також опис досить поширеного елемента Ribbon, що не входить до складу.NET Framework. 

WPF буде представлений в Windows досить довгий час через зворотну сумісність, але не варто очікувати величезних інновацій. Протягом досить довгого часу не спостерігалося суттєвих поліпшень. Наприклад, WPF все ще використовує Старий DirectX 9. У Windows 7 WPF явно є переможцем. Можна спробувати щось із світу java, що дозволить писати мультиплатформенні програми, але коли справа доходить лише до Windows, WPF набагато краще, ніж щось інше. 

Чи варто вивчати WPF? 

Звичайно варто, бо середовище виконання Windows використовує той же XAML, що і WPF. Середовище виконання Windows настільки схоже на NET, що не помітите різниці. Все, що ви дізнаєтеся з WPF на курсі https://iteacorp.com/course/veb-razrabotka-na-net-core/, ви можете використовувати пізніше в своїх додатках для Windows 8 або 10. Мало того, ви можете використовувати отримані знання для створення додатків Windows Phone, або навіть додатків Xbox, або додатків для вашого інтелектуального будинку. Це своєрідна основа програмування для Віндовс, а також сучасних мобільних додатків. Система дозволяє синхронно працювати на мобільних та стаціонарних пристроях. 

Інвестиції в WPF, безумовно, не витрачаються даремно, але якщо хочете зосередитися на майбутньому, використовуйте найновіше програмне забезпечення та встановіть останню версію Windows 10.