Монолітний полікарбонат: характеристики, сфера застосування, переваги

Як і будь-який інший матеріал, який використовується в будівництві та оздобленні, полікарбонат має безліч переваг, втім є певні застереження щодо використання. Задля справедливості зауважимо, що плюсів - стосовно умов експлуатації і в порівнянні з аналогами - куди більше.

Монолітний полікарбонат або, як його ще називають, литий полікарбонат – це один із різновидів синтетичних будівельних матеріалів. На відміну від пористого аналога, він не містить у своїй структурі сот. Це робить його більш міцним і гнучким, проте, водночас, і більш важким. Втім, такий матеріал все одно на порядок легший за скло, що вигідно відрізняє його від останнього. А на сайті https://business-plastics.com/solid-polycarbonate ви зможете вигідно замовити антивандальний монолітний полікарбонат BAUGLAS FSX LONGLIFE.

Переваги і особливості використання

Листи литого полікарбонату мають хороший акустичний захист. Тому на їх основі виробляють шумові бар'єри, які знаходять застосування на виробництві та як звуковий бар'єр на зупинках громадського транспорту. Це особливо актуально в наші дні, коли кількість легкових автомобілів та вантажоперевезень різко зросла, тому рівень шуму на міських магістралях та заміських автобанах є високим.

Крім того, монолітний полікарбонат зовні дуже нагадує скло, тому його часто використовують для скління сучасних торгових центрів, офісних будівель та інших об'єктів міської інфраструктури. Розбити таку панель дуже непросто. Звичайне скло розсиплеться від кинутого каменю, тоді як полікарбонат здатний витримати удари більшої сили.

Варто звернути увагу, що матеріал досить простий у використанні. Він піддається різанню за допомогою стандартних столярних інструментів та теплового формування у спеціальних печах. На попередньому етапі листи просушують, щоб позбавити від вологи, що накопичилася всередині та зовні плити. Якщо цього не зробити, то при подальшому згинанні можуть виникнути проблеми, лист втратить свої початкові фізичні властивості та якості.

Гнучкість полікарбонату дозволяє формувати з нього вітрини та навіси найрізноманітніших форм. Крім того, це суттєво розширює сферу застосування матеріалу. З нього роблять різноманітні рекламні конструкції, банери та щити.

Треба зауважити, що полікарбонату не страшні як холодні зими, так і нещадна літня спека. Він здатний нормально існувати в межах від -40 до +120 градусів за Цельсієм.

Монолітний полікарбонат все частіше застосовують для обробки вагонів поїздів, метро, ​​салонів літаків, автобусів та океанських лайнерів.

Бите скло небезпечне своїми уламками, здатними заподіяти колоті та різані рани. З полікарбонатом все інакше. У тому випадку, якщо лист все ж тріснув і розколовся, його краї не такі гострі, тому вдасться уникнути найбільш небезпечних травм.

Стільниковий полікарбонат істотно дешевший від литого, проте, треба розуміти, що, як правило, і термін служби такого матеріалу менший. Та й за багатьма своїми фізичними властивостями матеріал поступається. Він не має такої високої механічної міцності та пружності. Такий полікарбонат набагато гірше піддається гарячому та холодному формуванню, а мінімальний радіус вигину не дозволить вигинати лист без пошкодження структури ребер жорсткості.

Використання полікарбонату суттєво спростило вирішення багатьох будівельних завдань. Тепер зовсім не обов'язково мати справу з дорогим та важким склом, ризикую розбити панелі або отримати травму. Крім того, такий матеріал значно зручніше та безпечніше транспортувати.