Робимо грумінг для кота вдома

Як і професійному грумеру, нам попередньо потрібно придбати спеціальний інструмент. Ваш улюблений манікюрний набір і старий гребінець для цих цілей не підходять, тому потрібно буде заглянути в зоомагазин і взяти такі засоби.

Хочемо звернути увагу особливо скупих господарів - це вигідно! Не потрібно буде платити за кожен сеанс догляду, лікування шерсті і шкіри, якщо гідно доглядатимете за кішкою. Крім того, приносячи задоволення вихованцю ви самі отримаєте настільки потужний релакс, що захочете швидше його повторити.

Наводимо красу: шампуні, гребінці, пуходерки (тримери), щітки

Тут найскладніший момент — купання. Відверто кажучи, домашнього кота варто знайомити з водними процедурами не частіше ніж 1 раз на півроку. Якщо ви розумієте, що у відкритому силовому протистоянні ви не переможете, то використовуйте сухий шампунь.

Розчісуватися котяче плем'я любить. Головне - підберіть відповідний інструмент для породи та довжини хутра. Це може бути:

  • класичний одно-двосторонній гребінець, що цілком підходить для короткошерстих улюбленців;
  • звичайна або із щетини щітку, якою зручно завершувати процес;
  • тример або пуходерка більше розраховані на пушистиків, так як вичісують підшерстя, не чіпаючи волоски.

Відрізаємо і витягуємо все зайве: кігтерізи, ножиці, філювальні, шприци для видалення кліщів

У зоотоварах на https://megazoo.com.ua/kotam/ ви побачите різні моделі обладнання для грумінгу, а зараз розглянемо навіщо воно потрібне:

  • довга або кучерява шерсть надзвичайно схильна до утворення ковтунів. Щоб не травмувати шкіру і "почуття себе прекрасного" у кота, прибирайте їх за допомогою засобів, що їх розплутують, і колтунорізів;
  • кігтерізка взагалі предмет першої необхідності, інакше ваші меблі та одяг перетворяться на лахміття. Її будова дозволяє без травм та побічних ефектів укоротити котячий манікюр;
  • Філірувальні ножиці дають можливість стильно підстригти шерсть навіть грумеру-початківцю, надавши їй натурального вигляду;
  • шприци та пристрої для видалення кліщів більше призначені для тварин, що гуляють на вулиці. Але ви можете самі принести паразита на одязі, невдало вивезти звіра на дачу тощо. Так що нехай буде, про всяк випадок.

В ідеалі, необхідно регулярно (хоча б один раз на місяць) підстригати нігті своєму коту, а вичісування бажано зробити щоденним, навіть якщо у кішки короткий шертяний покрив.