Вся правда про пояси для схуднення

Зайва вага – це проблема кількох напрямків. По-перше, вона псує зовнішній вигляд і підриває впевненість у собі, по-друге, є шкідливою для здоров'я.

Звичайно, без правильного харчування, та без тренувань не обійтися, але є й додаткові методи, на які варто звернути увагу. Наприклад, широко використовуються пояси, що допомагають схуднути, а купити пояс для схуднення, який дійсно допоможе ефективно скинути зайві кілограми ви зможете в інтернет-магазині lostt.com.ua.

Але перед тим як починати використовувати цей аксесуар, потрібно розібратися з тим, як він працює, і, зрештою, що це таке.

Функції пояса для схуднення

Видів поясів для схуднення – безліч. Існують прості моделі у вигляді полотна синтетичної тканини з фіксаторами-липучками, а є цілі біостимулятори, що працюють за рахунок сили струму невеликої напруги.

Незалежно від виду пояса, головне завдання даного виробу полягає у прискоренні процесу спалювання підшкірного жиру у проблемній зоні. Здебільшого цей ефект досягається з допомогою підвищення температури тіла певному ділянці. В результаті посилюється кровообіг та потовиділення. З організму виводиться зайва рідина, а разом із нею шлаки і токсини. Швидше спалюється підшкірний жировий прошарок, що сприяє поступовій корекції фігури. Можна підібрати моделі виробів, що забезпечують масажний ефект.

Види поясів для схуднення

  • Спортивні моделі, виготовлені з кількох шарів синтетичних матеріалів. Зазвичай це лайкра у поєднанні з двома видами неопрену. Як відомо, неопрен має теплоізоляційні властивості. Він добре утримує тепло, тому шкіра під поясом швидко нагрівається. Щоб посилити ефект, потрібно активно рухатися. Тому подібні моделі поясів рекомендується надягати саме перед тренуванням і знімати лише після його завершення. Хоча за бажання їх можна носити хоч весь день – під одягом пояса не видно. Чим інтенсивніше ви рухатиметеся, тим більше потіти і швидше спалювати жирові відкладення. 
  • Сьогодні деякі виробники пропонують варіанти неопренових поясів із підігрівом. Особливість їх конструкції – вбудований нагрівальний елемент із датчиком. Тому такі вироби ще часто називають поясами-сауною. Виходить, підвищення температури тіла під поясом можна спровокувати і без фізичного навантаження. Важливий нюанс: не можна користуватися таким поясом у режимі 24/7. Зазвичай виробники рекомендують вдягати пояс на 10 хвилин. Проте робити це можна кілька разів на добу.
  • Поєднати розщеплення жирових відкладень із масажем дозволять так звані масажні, або вібраційні пояси. Режим роботи гаджета потрібно підбирати індивідуально, виходячи зі своїх фізіологічних особливостей, а також цілей його застосування. Подібні моделі поясів вимагають підключення до електромережі, що позначається на їхній мобільності. Вібраційні пояси чудово допомагають зняти втому, зменшити спазм м'язів. Тому деякі спортсмени люблять використовувати їх після тренувань для якнайшвидшого відновлення.
  • Високу результативність, як заявляють виробники спортивних гаджетів, демонструють пояси-міостимулятори. Їхня дія ґрунтується на застосуванні мікроімпульсів струму, які дозволяють пропрацювати глибокі м'язи навіть краще, ніж на звичайному тренуванні. У таких поясах можна встановлювати комфортну швидкість та потужність сигналу. Вартість міостимуляторів вища за вартість інших моделей поясів. Це пояснюється складністю їх конструкції та ефективністю дії. Однак треба врахувати, що подібні гаджети часом теж виявляються практично марними. Наприклад, у тому випадку, коли у користувача занадто багато жирового прошарку в зоні живота. У такому разі міостимулятор просто не зможе на 100% виконувати свої функції.

Також на ринку сьогодні представлені комбіновані моделі, що поєднують вібраційну та термічну дію.

Що важливо врахувати тим, хто вирішив придбати пояс для схуднення

Як і в будь-якого іншого пристосування, пояси для схуднення мають і плюси, і мінуси. Якщо ви дійсно хочете позбутися зайвої ваги та відкоригувати фігуру, мало регулярно носити пояс. Потрібно обов'язково переглянути свій раціон харчування. Зробити його більш збалансованим, здоровим. Зверніть увагу, скільки калорій ви споживаєте, а скільки витрачаєте.

Підрахуйте, скільки літрів води ви п'єте за день. Якщо ви використовуєте пояс для схуднення, необхідно попередити зневоднення. Разом з потом з організму вимиваються корисні мікроелементи.

Не варто забувати і про фізичне навантаження. Правильно збудовані тренування допоможуть швидше позбавитися ненависної надмірної ваги, а також сприятимуть зміцненню основних систем організму. Фізичною активністю вважається навіть, наприклад, звичайне прибирання квартири або прогулянка магазинами. Тому, якщо є можливість, надягайте пояс щоразу, коли збираєтеся щось робити.

До протипоказань до носіння подібних поясів відносяться захворювання серцево-судинної системи, шкірні захворювання (дерматити, екзема, лишай), туберкульоз, каміння у нирках та сечоводах, геморой, гінекологічні захворювання, варикоз, наявність кардіостимуляторів, захворювання неврологічного характеру.

Також подібне пристосування не можна використовувати вагітним жінкам та молодим мамам у період лактації. Пояс може принести більше шкоди, ніж користі людям, які страждають на дисфункції деяких внутрішніх органів, наприклад, печінки або нирок. Тимчасово утриматися від носіння поясів для схуднення варто тим, хто проходить курс відновлення після недавніх операцій та іншого серйозного хірургічного втручання.