11 міфів про натяжні стелі

Починаючи ремонт, кожна людина має певні цілі. Одним необхідно замаскувати похибки базової стелі та інженерні комунікації. Іншим, незважаючи на маленьку площу, хочеться оригінального дизайну, та освітлення з використанням світлодіодних світильників.

За допомогою сучасних натяжних стель, які пропонує компанія Еco-soffit можна ефективно вирішити будь-які проблеми, втілити у життя як стандартні, так і креативні рішення.

Технологія натяжної стелі існує на ринку не перше десятиліття. І все одно відомості про їхні плюси та мінуси часом суперечливі, обростають чутками та небилицями. Хтось говорить про надто чудові характеристики, не отримавши яких, люди дають необґрунтовано негативні відгуки про натяжні конструкції. А хтось, навпаки, через незнання або неправильну інформацію відмовляється заздалегідь від хорошого сучасного оздоблення.

Ось чому ми знову змушені звернутися до теми пошуку правди та вигадки навколо натяжних стель. Постараємося максимально об'єктивно розповісти про них, розвіявши чутки, міфи та домисли.

Шкідливі для здоров'я

Є думка, що через хімічний склад ПВХ-плівки, вона виділяє токсичні речовини, якими вам доведеться дихати. А те, що всі речовини, що входять до її складу, оточують нас практично повсюдно - знають не всі.

Так, їх не можна назвати натуральним матеріалом. І, власне, що? Вас же не змушують жувати покриття чи підпалювати, щоб насолодитися незабутнім хімічним ароматом? У простій пластиковій пляшці, з якої ви п'єте корисну мінералку, не менше "небезпечних" хімічних речовин - але це чомусь нікого не бентежить.

Тому якщо ви дотримуєтеся правил експлуатації натяжних стель, бояться нічого - вони абсолютно безпечні. 

Легко рвуться

Супротивники стверджують, що матеріал легко рветься. Виробники б'ють себе кулаком у груди та кричать, що матеріал здатний пережити апокаліпсис. Хто правий? Як не дивно, і ті, і інші.

З одного боку, тонку ПВХ-плівку легко пошкодити гострим предметом. З іншого боку - вона добре витримує тиск. Тому якщо у вас немає звички кидати в стелю дротики для дартса або займатися художнім різанням по полотну, сміливо вважайте це твердження міфом.

Рятують від потопу

А це чиста правда. Але з невеликими нюансами: важлива повна герметичність, яка досягається якістю та технологією встановлення натяжних стель. Якщо ви не порушите її, покриття може витримувати до 100 літрів води на 20 кв.м.

Рекомендуємо, втім, не проводити випробування на міцність - при перших ознаках потопу перекривайте воду по стояку і дзвоніть майстрам - вони допоможуть злити її так, щоб не пошкодити полотно. В іншому випадку вам доведеться робити ремонт.

Горять як папір

Повірити в це може тільки людина, яка не тільки абсолютно не знає хімію, а й жодного разу не була біля багаття. Напевно, кожен бачив, як деформується та тліє пластикова пляшка чи одноразовий посуд.

Те саме станеться і з натяжною стелею – через свій хімічний склад вони просто не можуть спалахнути. Звичайно, і в повільному оплавленні приємного мало - різкий запах, токсичні випаровування. Але поговоримо відверто: ви впевнені, що при пожежі це буде основною вашою проблемою?

Провисають з часом

Це ствердження сміливо відносьте до наговорів конкурентів. Як ви собі це уявляєте? Одного дня заходьте в вітальню, а стеля опустилася на рівень середини кімнати?

Так, з часом властивості матеріалу втрачаються. Однак гарне натяжне полотно, яке експлуатується належним чином, не провисне за жодних умов. Ви ж не збираєтеся регулярно намагатися затопити свою квартиру чи розводити у приміщенні багаття, щоб температура вплинула на густину матеріалу?

Вигоряють та вицвітають

Ще одна вигадка, пов'язана з технічною неграмотністю або бажанням очорнити натяжні стелі. Так, згодом колір може потьмяніти. Однак для цього необхідно дотримуватися низки умов: постійний термічний вплив, чищення з агресивними миючими засобами.

Тобто така неприємність трапиться тільки, якщо зробити те, що суворо заборонив виробник.

Не можна використовувати зі звичайними лампочками

Якоюсь мірою це правда. Краще придбати світлодіодні світильники. Однак якщо ви використовуєте підвісну люстру, в якій лампочки знаходяться на відстані не менше ніж 15 сантиметрів від поверхні - чому б і ні? Просто переконайтеся, що вони не гріють полотно і все буде гаразд.

Під час встановлення можна пошкодити стіни тепловою гарматою

Якщо ви вирішили вибрати натяжну стелю із ПВХ-плівки, використання теплової гармати - практично обов'язкова частина монтажу.

Так, при недбалому використанні вона може зіпсувати чистове оздоблення стін. Однак якщо ви звернетеся до професіоналів, проблеми легко вдасться уникнути.

Не можна використовувати на кухні

Чи небезпечно монтувати натяжну стелю на кухні? Мабуть, це найпоширеніше питання. На нього можна сміливо відповісти негативно. Навпаки, завдяки простоті догляду таке покриття вважається оптимальним.

Спокійно встановлюйте її навіть над газовою плитою – щоб почати виділяти токсичні випари полотну, потрібна температура вище 70С. Запевняємо, досягти її на звичайній кухні неможливо.

Можуть викликати алергію

Якщо ви вирішили встановити тканинну натяжну стелю, такий розвиток подій цілком імовірний. Щоправда, алергія з'явиться не на покриття, а на… пил, що накопичився в ньому!

Показово, що багато сімей, де є алергіки, вибирають ПВХ-плівку як найбільш гіпоалергенну. Втім, як відомо, каталізатором хвороби може стати будь-що - від будівельного клею до найдрібніших частинок сміття.

Не можна тримати в неопалюваному приміщенні

Насправді можна. Так, за низьких температур властивості покриття псуються. Однак є нюанс – для цього потрібно опустити їх до -45С. Чесно кажучи, ми важко представляємо приміщення з таким мікрокліматом, а ви?