Що необхідно врахувати в процесі вибору та покупки 1-кімнатної квартири в Одесі

Одеса належить до найбільших міст України, будучи високорозвиненим промисловим та культурним центром.

Не дивно, чому чисельність місцевого населення стабільно зростає, що обумовлюється постійним припливом нових людей не лише з передмістя, а й з інших областей. У зв'язку з цим у багатьох громадян виникає питання, де та як придбати однокімнатну квартиру, а також що врахувати у процесі її вибору.

Що впливає на вартість 1-кімнатної квартири в Одесі

Найбільш популярними та затребуваними є саме однокімнатні квартири, оскільки за своєю вартістю більш доступні, ніж двокімнатні та трикімнатні. Купувати житло можна як у новобудові, так і на вторинному ринку, причому в останньому випадку ціна буде на 25-30% дешевша.

Тим, хто планує придбати житло виключно в новобудові, рекомендується розглянути варіанти пайової участі ще на етапі закладки фундаменту. Адже в такому разі придбати квартиру можна буде дешевше, ніж у повністю готовому стані. Єдине, при цьому слід уважно звертати увагу на забудовника, його репутацію та рівень надійності, оскільки вкладення коштів у житло, що будується, тягне за собою певні ризики. На вартість житла впливають такі фактори:

  • тип житла: новобудова чи вторинний ринок;
  • поверх, на якому розташовується об'єкт нерухомості;
  • район міста, ступінь його віддаленості від центру, а також моря;
  • рівень розвитку інфраструктури;
  • особливості конкретної квартири: планування, рівень ремонту, площа кухні, сантехнічного вузла та спальні.

Для тих, хто шукає 1-кімнатну квартиру на вторинному ринку, можна рекомендувати відвідати сайт https://ugo-zapad.ua/odnokomnatnie-kvartiri, де представлено велику кількість оголошень.

Переваги покупки саме однокімнатної квартири

На користь придбання саме однокімнатної квартири свідчить таке:

  • адекватна вартість у порівнянні з дво- та трикімнатною квартирою, ціна якої часто стає непідйомною навіть при іпотечному кредитуванні;
  • мінімальні комунальні платежі;
  • можливість обійтися невеликою кількістю меблів;
  • відмінне рішення щодо інвестування вільних коштів, оскільки в майбутньому таку квартиру можна легко здавати в оренду.

Перейшовши за посиланням https://ugo-zapad.ua/ кожен відвідувач може ознайомитися з різними оголошеннями про продаж однокімнатних квартир в Одесі, представлених у різних районах міста.

У якому районі найкраще обрати квартиру

Згідно з адміністративним поділом в Одесі присутні 4 райони, кожен з яких має свої особливості. При виборі розташування квартири варто враховувати таку специфіку та особливості кожної з них:

  1. Суворовський. Має багату інфраструктуру та гарні транспортні розв'язки.
  2. Київський. Вважається ідеальним спальним районом, вирізняючись щільною забудовою. Щоб дістатися роботи необхідно користуватися автомобілем або громадським транспортом.
  3. Приморськи . Вважається найактивнішою частиною Одеси, де розташовується безліч розважальних закладів. У той же час, тут квартири вважаються найдорожчими.
  4. Малиновський район. Відрізняється вдалими під'їзними шляхами, а також можливістю легко дістатися будь-якої точки міста.

Зважаючи на всі вищевикладені фактори, кожен може купити однокімнатну квартиру на найвигідніших умовах і в найбільш підходящому для себе місці.