Третій за величиною криптомагнат у день народження Біткоїна купив 456 BTC

Пройшло 13 років з того часу, як був створений генезисний блок блокчейна Біткоїн (BTC), який започаткував крипто-ланцюжок. На ознаменування цієї події третій за величиною біткоін-кит, здається, повернувся після новорічних свят, і він (чи вона) щойно зробили першу велику покупку у 2022 році.

4 січня третя за величиною біткоін-адреса додала 456 BTC за середньою ціною 46 363 доларів, що еквівалентно приблизно 21 мільйону доларів.

На момент написання цієї статті у криптомагната було 120 845,57 BTC на суму понад 5,6 мільярда доларів. Особистість власника залишається загадкою, але схоже, що він повною мірою використовує поточну цінність волатильності. Біткоїн впав на 1,7% за останні 24 години і на 8,9% за останній тиждень, нині торгується близько 46 603 доларів.

Тим часом, "ведмежі" фактори, що впливають на ринок криптовалют наприкінці 2021 року, зберігалися протягом першого тижня 2022 року після того, як ціна Біткоіна впала нижче за 47000 доларів 1 січня, і він продовжує стикатися з сильними зустрічними вітрами на графіках більш коротких таймфреймів.

До речі, тут ви знайдете найсвіжіші криптовалютні новини. 

Біткоїн втратить лідерство?

За даними аналітичних фірм CoinGecko та Blockfolio, сумарна капіталізація всіх криптовалют у 2021 році перевищила 2 трильйони доларів. Лідером з капіталізації є BitCoin, за ним ідуть Ethereum, Binance Coin, Polkadot, Tether та Cardano.

"У 2022 році на нас очікує зміна лідера. Замість біткоїну головною криптовалютою стане ефіріум, якщо досвід переходу до протоколу підтвердження Proof of Stake буде вдалим. Це ознаменує нову епоху криптовалют, коли продуктивність блокчейна перевищить усі відомі платіжні системи, вартість платежів стане" радикально знизиться енергоспоживання, що важливо для сучасного кліматичного порядку денного", - зазначили аналітики.

Proof of Stake – новий метод захисту в криптовалютах, у якому алгоритм формування блоку не залежить від потужності устаткування. Таким чином, немає необхідності споживати велику кількість енергії для захисту блокчейну, знижуються витрати учасників.

На зміну тисячам відомих сьогодні криптовалют можуть прийти десятки тисяч, тому що розвиток криптоіндустрії продовжується високими темпами. Найбільше питання та інтерес полягає в готовності найбільших світових держав у їхній "легалізації".