Про користь ортопедичних подушок

Напевно, ви часто вставали вранці з ліжка з почуттям, ніби й зовсім не лягали. При цьому шия болить так, що доводиться повертатися всім корпусом. Тріщить голова, як після корпоративної вечірки чи дня народження, у вухах стоїть дзвін. Знайомі відчуття?

Здавалося б, спати на звичайній подушці, особливо на пуховій, м'яко та комфортно. Але коли ви перебуваєте в такому положенні, шийний відділ хребта дещо зігнутий. Це неправильно, тому що м'язи шиї напружуються, хребетні артерії здавлюються. А вони постачають кров'ю головний мозок, насичують його киснем. Місяці та роки такого сну неминуче призводять до головного болю, безсоння, дзвону у вухах та запамороченням. Так мозок реагує на нестачу кисню.

Як спати правильно?

Щоб не було проблем зі здоров'ям, шийний відділ хребта під час сну повинен розташовуватися на одній прямій лінії з іншими відділами.
Таке положення може забезпечити лише ортопедична подушка, а замовити її можна на сайті medort.com.ua. Вона ідеально «заповнює» природний шийний вигин, з цим завданням чудово справляється валик. До речі, подібні ортопедичні подушки були виявлені в гробницях фараонів, а це означає, що ще в давнину люди знали про користь такого аксесуару для сну.

Ось чим ортопедична подушка відрізняється від інших:

  • наявністю одного або двох валиків, що повторюють природний вигин шиї;
  • здатністю тривалий час зберігати форму;
  • вона виготовлена ​​із пружного, гіпоалергенного матеріалу з ефектом пам'яті.

Що це дає? Завдяки своїй формі та пружності ортопедична подушка забезпечує правильне положення голови та шийного відділу хребта, коли ви спите чи відпочиваєте. М'язи шиї при цьому розслаблені, хребетні артерії безперешкодно живлять мозок, його кровопостачання покращується. Сон стає міцнішим, і вранці ви відчуваєте бадьорість, приплив сил і готовність до подвигів.

Незабаром ви забудете про те, що таке головний біль, скутість у шиї та шум у вухах. А якщо ви хропете, то правильне положення шиї під час сну допоможе позбавитися і цієї неприємності.

Як працює ортопедична подушка?

Ортопедична подушка гарантує хребту природне положення, шийний та грудний відділи викреслюють пряму лінію, немає зайвого навантаження на міжхребцеві диски. Завдяки цьому розслабляються м'язи шиї, а також стислі хребетні артерії, які живлять мозок, покращується кровообіг. Сон стає міцнішим, зменшується шум у вухах, а найголовніше, вранці ви відчуваєте приплив сил і бадьорості.

Подушка виготовлена ​​із еко-матеріалів. Це натуральне целюлозне волокно, що отримується з екстракту евкаліптового дерева. На такому матеріалі не розмноження бактерій, матеріал має високу повітропроникність і підтримує оптимальний рівень вологості для шкіри.
Наявність кількох типорозмірів дозволяє правильно підібрати подушку людей різної комплекції.

Показання до застосування

  • больовий синдром у шийному відділі хребта різного генезу
  • дегенеративно-дистрофічні захворювання шийного відділу хребта
  • порушення кровообігу у вертебробазилярному басейні
  • міофасціальний больовий синдром

Спати на такій подушці корисно всім, протипоказань практично немає. Але якщо ви перенесли травму або страждаєте на серйозні захворювання шиї, краще порадитися з лікарем.