7 критеріїв вибору готелю для відпочинку

Правильно вибраний готель - запорука гарного незабутнього відпочинку. Прості правила дозволять вам зрозуміти, як вибрати хороший готель як в Україні, так і за кордоном. 

На сьогоднішній день вибір готелів великий. І всі здаються хорошими (якщо вірити рекламі та описам представленим на сайтах систем бронювання). Але при цьому, не всі готелі вас влаштують насправді, якщо не звернути увагу на деякі моменти.

У цій замітці викладені основні правила вибору готелю, дотримуючись яких у тій чи іншій мірі, ви зможете підібрати собі гідний та недорогий готель, який відповідатиме всім вашим вимогам та очікуванням. А на сайті https://leopolishotel.com/uk/ ви дізнаєтесь про львівський готель Леополіс, що пропонує комфортний, затишний відпочинок у самому центрі міста Лева.

Визначтеся з датами, та метою поїздки

Якщо ви обмежені датами відпустки, то ваша маневреність суттєво знижується, але якщо ви тільки плануєте точний період проживання, не забудьте пограти з датами заїзду-виїзду. Готелі як авіакомпанії: посунувши час на добу в той чи інший бік, можна отримати інший результат.

Щодо мети, то вам, насамперед, необхідно відповісти на запитання, з ким ви їдете та для чого. Сучасні системи бронювання мають численні фільтри для максимально вузьких налаштувань пошуку. Зокрема, вони пропонують користувачеві вибрати бажану тему готелю і пропонують достатньо опцій: готелі для романтичного відпочинку, еко-готелі, готелі сімейного спрямування.

Оцініть пропозиції на ринку

Перш ніж вибрати готель, розгляньте десяток-другий аналогічних пропозицій. Таким чином, ви отримаєте загальне уявлення про те, що відбувається на ринку, і зможете тверезо оцінити супер-пропозиції та знижки, які можуть насправді виявитися не такими вже й грандіозними. Обов'язково подивіться готелі категорії вище за ту, на яку ви розраховували спочатку. Шукаєте «трієчку»? Завітайте до розділу 4*!

З'ясуйте розташування готелю

Готель за напрочуд гарною ціною може бути розташований настільки далеко від основних визначних пам'яток, що поїздка в центр міста сама по собі стане подією. Заощаджені на проживання кошти ви витратите на транспортні витрати, а втрачений у дорозі вам ніхто не поверне.

Порада на всі часи: вибирайте готель у центрі міста, якщо ваша мета екскурсії та огляд визначних пам'яток. Якщо ж ви відправляєтеся у відрядження або інтерес для вас є певним районом міста, ви можете задати параметри пошуку, за якими вам будуть надані готелі, що знаходяться неподалік від введеної адреси.

Дивіться фотографії

Численні фотографії допоможуть "побувати" в готелі до заселення до нього. Зверніть увагу не тільки на кількість, але і якість знімків. Очевидно, що готель, що пишається своїм закладом, не поскупиться на фотографії, які у кращому вигляді представлять його перед потенційними постояльцями. Навпаки, погані та нечисленні знімки можуть свідчити, що готелі є що приховувати.

Розберіться з типом харчування

Деякі готелі включають у вартість проживання харчування, тому, вибираючи готель з харчуванням, непогано знати, які їди вам варто очікувати.

Позначення типів харчування в готелі:

  • RO - без харчування;
  • BB - сніданок + безалкогольні напої;
  • HB – сніданок та вечеря (сніданок + обід) із безалкогольними напоями на сніданок;
  • FB – сніданок (з безалкогольними напоями), обід та вечеря;
  • AI – все включено (сніданок, обід, вечеря та полуденки, легкі закуски у кафе та барах ресторану), напої алкогольні та безалкогольні місцевого виробництва у необмеженій кількості;
  • UAI – ультра все включено (всі можливості категорії AI+ імпортні напої та харчування A-lacarte).

Ознайомтеся із пропонованими послугами

Незважаючи на те, що за приналежністю готелю до певної категорії, можна припускати наявність тих чи інших послуг, зайвий раз звіритися з переліком не зашкодить. Хто знає, можливо, всупереч класифікаціям, в цьому готелі є салон краси, а в обраній четвірці немає фітнес-клубу. Зрештою, саме такі деталі за інших рівних можуть схилити чашу терезів до певного варіанту.

Читайте відгуки

Правдиві відгуки постояльців, що жили в готелі, можуть стати хорошим орієнтиром при виборі готелю. З них ви дізнаєтеся, як насправді працює кондиціонер, який є реальний розмір ванної кімнати і що приховує в собі «шведський стіл». Довіряйте лише перевіреним відгукам реальних гостей.