Що потрібно знати про онлайн кредитування

Мікропозики останніми роками стали дуже популярним форматом кредитування в Україні. Кількість компаній, що надають послугу онлайн-кредитів, продовжує зростати, попит породжує пропозицію.

Такій популярності сприяє кілька факторів:

  • Українці звикли до проведення фінансових операцій через Інтернет. Оплата комунальних, перекази з карту на карту, покупки і навіть отримання кредитів стали буденністю.
  • Зростання заробітних плат не встигає за зростанням вартості товарів. А це означає, що велика кількість українців, чиї зарплати не прив'язані до долара, регулярно стикаються з гострою нестачею коштів на звичайні потреби.
  • МФО пропонують лояльні умови та зручний формат оформлення позики, доступний кожному, хто має доступ в інтернет.

На сайті https://moneybox.com.ua/ ви дізнаєтесь про МФО MONEY BOX, яка надає онлайн-позики до 17 тис. грн. без відмови і на найвигідніших умовах.

 

Що таке мікрокредит?

Мікрокредит – це різновид споживчих кредитів, на яких спеціалізуються мікрокредитні фінансові організації. Саме явище мікрокредитування у світі виникло у 90-х. А творець цієї схеми та засновник банку Grameen Bank Мухаммад Юнус у 2006 році став лауреатом Нобелівської премії миру.

Сьогодні на українському ринку кредитування функціонує кілька десятків таких організацій. Але вони працюють за однією схемою, яка відрізняється лише деталями. МФО пропонують:

  • Невеликі споживчі кредити найчастіше від 500 до 3000 гривень (іноді до 10000-15000 гривень).
  • Можливість оформити кредит онлайн на сайті та отримати гроші на картку (деякі МФО мають фізичні офіси, де можна отримати кредит готівкою).
  • Лояльні умови та мінімум документів. Для оформлення мікропозики, як правило, потрібні лише паспорт, ІПН та особиста банківська карта.
  • Висока швидкість оформлення. Найчастіше заявка схвалюється або відхиляється автоматично (бере участь у скоринговій системі), а гроші перераховуються на карту протягом 10-15 хвилин після схвалення заявки.
  • Акційні пропозиції та бонусні системи. Дуже часто можна знайти пропозицію оформити перший кредит під 0% (частіше 0,01%), багато МФО розробляють систему рейтингу для постійних клієнтів, дозволяючи їм отримати новий кредит на вигідніших умовах.

Мікропозики - набагато комфортніший і зручний спосіб отримання коштів. Це зручніше, ніж звернення до банку чи ломбарду. У банку доведеться приносити довідку з місця роботи та про доходи, спілкуватися з кредитним спеціалістом та чекати кілька днів на рішення.

На відміну від ломбарду, де гроші видають під заставу цінної речі, у МФО ви не ризикуєте своїми цінностями. Єдиний ризик вчасно виплаченого кредиту – вищі відсотки.

Чи безпечно оформляти кредит онлайн?

Мікрокредити оформляються відповідно до тих самих законодавчих норм, що й звичайні банківські кредити, а МФО завжди офіційно оформлені як фінансова компанія. На жаль, сьогодні трапляються сайти-фальшивки. Вони повністю копіюють дизайн та вміст оригінальних ресурсів та збирають інформацію про користувачів, які не помітили заміни. Щоб переконатися, що ви на офіційному сайті компанії, а не потрапили в пастку, перевірте наступне:

  • Сайт повинен бути захищений (на початку адресного рядка ви побачите зелений замочок, напис «Захищено» та зелений https).
  • Найчастіше інформація користувачів та платіжні відомості захищаються сертифікатом COMODO.
  • На сайті МФО має бути його юридична інформація: юридична назва компанії, номер в ЄДРПОУ, адреси, телефони.
  • Прочитайте відгуки про компанію, але не на самому сайті, а на інших інформаційних ресурсах. 

У процесі оформлення позики МФО пропонується пройти верифікацію банківської картки. Необхідно буде ввести всі дані картки. Номер, ім'я власника, термін дії, CVV2-код на звороті. Не варто лякатись – верифікація відбувається за допомогою офіційних сервісів MasterCard, Visa.

Верифікація необхідна для того, щоб захистити карту та її справжнього власника від шахрайських дій. У процесі буде тимчасово утримано невелику довільну суму. Як правило, в межах 1-5 гривень, не більше, а конкретна сума прийде на ваш телефон у СМС або додаток інтернет-банкінгу.