Збираємо базовий жіночий гардероб

"Нема що надіти, нікуди повісити" - це проблема знайома, без сумніву, кожній панянці. Втім, ліки є – базовий гардероб (його ще називають капсульним), у якому всі речі поєднуються одна з одною, створюючи образи на всі випадки життя.

Поняття "капсули" було запроваджено Донною Каран - творцем колекції "7 простих речей". Базовий гардероб - це кілька речей, які доречні завжди і скрізь, чи це робоча зустріч, романтичне побачення або вечірка. Про головні елементи базового гардеробу ви дізнаєтесь у сьогоднішній статті, а на сайті https://www.shopopotam.com/ представлені головні розмірні сітки одягу та взуття 

З чого складається базовий гардероб і як його зібрати з нуля?

Насправді базовий гардероб може складатися з різної кількості речей (в середньому від 7 до 30, включаючи аксесуари). Головне, щоб у ньому були універсальні речі і щоб усі предмети можна було поєднувати між собою.

Головним атрибутом базового гардеробу є, звичайно ж, майки та футболки білого та чорного кольору – вони ідеально поєднуються з джинсами, спідницями, брюками та піджаками.

Наступна важлива річ у гардеробі – це джинси класичного крою. Джинси вже давно вийшли за межі кежуалу, і все частіше цей предмет можна зустріти в різних місцях - від офісу до весільної вечірки. Якісні джинси підійдуть як під футболки, так і під піджаки.

Порада: Вибираючи базові речі, візуалізуйте їх на собі, згадуйте які ще речі вже є у вашому гардеробі, щоб після покупки не виникло складнощів зі складанням образів.

Йдемо далі – ще потрібен однотонний блейзер, простими словами – піджак. Вільний крій блейзера є ідеальним як у класичному прочитанні, так і в стилі кежуал.

Штани з високою талією – основа основ. Такі штани роблять фігуру витягнутою. Вони чудово виглядають із класичною сорочкою, футболкою, майкою, та й взагалі з будь-яким верхом. Штани із підвищеною талією просто повинні бути в гардеробі кожної жінки.

На черзі ще одна річ, яка стала базовою у жіночому гардеробі – спідниця міді. Не важливо, чи класична вона, трапецієподібна або взагалі плісована, довжина 3/4 завжди вважалася одним із найелегантніших варіантів спідниць та суконь. Така спідниця виглядає виграшно у будь-якій комбінації, особливо у поєднанні з туфлями на невеликому підборі.

Сукня у білизняному стилі – незамінна річ у базовому гардеробі дівчат. Накинутий на плечі піджак і мюлі без п'яти зроблять образ повсякденним та стильним водночас. Також сукня добре поєднується з об'ємними светрами та взуттям на низькому ходу. Класичний варіант - це сукня-комбінація та туфлі на невеликій шпильці, виходить витончений і привабливий образ. Сексуально виглядає сукня в білизняному стилі з відкритою спиною, наприклад, у моїй колекції в такій сукні присутній ніжний ланцюжок, що обрамляє силует ззаду - виглядає дуже спокусливо.

Порада: При складанні капсули зверніть увагу на однотонні речі – чим менше принту та агресивних деталей, тим простіше поєднувати виріб з іншими речами.

Класична сорочка вільного крою підходить під усе без винятків. Якщо її використовувати як верхній шар одягу, поєднуючи з сукнею в стилі білизни і оформляти зав'язаним вузлом, вийде романтичний образ. Сорочку також можна надіти поверх футболки та майки, вона добре поєднуватиметься як з джинсами, так і з класичними брюками.

Гольф кольору кемел (водолазка під горло) також є базовою річчю жіночого гардеробу, головне – не переборщити з коміром, щоб він не надто акцентував увагу на шиї. Водолазка легко увіллється в спортивний, офісний та повсякденний спосіб життя. Поєднуйте її з брюками та спідницями різної довжини, додаючи аксесуари на свій розсуд.