Домашній текстиль — правила вибору

До домашнього текстилю відносяться всі постільні речі - білизна, подушки ковдри. Також під цю загальну назву підпадають рушники – лазневі та кухонні. На сьогоднішній день існує можливість придбати текстиль оптом для дому та готелів від виробника на сайті компанії magitex.com.ua.

Як правильно вибирати?

Визначаючись із вибором, важливо враховувати такі нюанси:

Постільна білизна

Найважливішим критерієм є матеріал виготовлення, адже найближче до тіла знаходиться постільна білизна. Краще зупинити вибір на такій білизні:

  1. Бавовна - цей матеріал найпоширеніший. Можна зустріти такі готові тканини з бавовни для виготовлення постільних комплектів – сатин, бязь, ситець, муслін тощо. Відрізняються тканини текстурою та щільністю плетіння. Краще уникати синтетичних добавок або вибирати вироби, де у відсотковому співвідношенні натуральні волокна переважають.
  2. Шовк - те саме, рекомендується підбирати натуральний шовк, проте він досить дорогий. Також слід пам'ятати, що в комплектах, де верх шовковий, а низ іншого матеріалу, зазвичай використовуються штучні замінники.
  3. Льон - сам по собі льон досить жорсткий, але тканина з нього - міцна, довго служить, має високу теплопровідність. Вироби з льону легко відпираються, не вибагливі у догляді.
  4. Жаккарда – виготовляється з волокон різного походження – бавовни, льону, шовку тощо. Можливі варіанти із додаванням синтетичних речовин або бамбукових волокон. Співвідношення матеріалів впливає на зовнішній вигляд та інші характеристики.

Не обов'язково купувати дорогу постільну білизну, але важливо використовувати якісну. Тому, крім матеріалів виготовлення, слід звертати увагу на пошиття – рівні стібки, відсутність пропусків, брак, різних дефектів.

Подушки та ковдри

Для подушок важливий наповнювач, він може бути з натурального пуху, вовни та синтетичних речовин. Вибір залежить від кількох факторів, один з них – наявність алергії на натуральні наповнювачі чи пилових кліщів. Якщо вона присутня, то краще взяти вироби із силіконовим наповнювачем або іншою синтетичною речовиною. Вибрати та замовити подушки можна на сайті компанії Магія Текстилю, де великий вибір якісних виробів.

Щодо ковдр, то для них теж наповнювач має особливе значення. Серед популярних варіантів слід згадати:

  • Шерсть тварин – відрізняється тим, що добре зберігає тепло. Буває наповнювач із шерсті овець різних порід та верблюдів. Найдорожчий матеріал – кашемір. Він м'який і гіпоалергенний, але й інші мають непогані якості.
  • Синтетика – кому не пощастило з імунітетом і виникають алергічні реакції на пил та натуральні речовини, можна скористатися ковдрами із синтетичним наповнювачем. Сучасні вироби є досить практичними, теплими, легкими, але погано пропускають повітря.
  • Бавовна – традиційно використовується вата. Вона має високі гігроскопічні властивості, не електризується, але важка і з часом, її якості погіршуються.
  • Пух - досить популярний варіант через те, що має легкість і відмінно зберігає тепло. Важливо підбирати пухову ковдру із щільної матерії, щоб пух не пробивався назовні.

Також можна зустріти у продажу ковдри з шовковим наповнювачем. Він легкий, теплий, зручний, але дорогий. Що стосується якості текстилю, то ці вироби не повинні мати яскраво вираженого хімічного запаху, і занадто яскравого забарвлення. Розміри залежать від розмірів спального місця. Рекомендується купувати пледи і постільна білизна з деяким запасом, щоб не помилитися.

Домашній текстиль краще купувати оптом. Таким чином, можна придбати відразу кілька виробів і забезпечити себе на довгі роки потрібними речами.