Текстильна стрічка: різновиди, особливості, застосування

Текстильна стрічка – це матеріал для маркування предметів одягу, постільної білизни та інших виробів із тканин. Стрічка розрізається на маленькі елементи, які вшиваються у виріб петлею або одним краєм.

На такому елементі вказують інформацію, яку користувачеві необхідно знати у процесі експлуатації речі та догляду за нею. Це режими прання, прасування, склад матеріалу, розміри речі тощо.

Щоб придбати текстильні стрічки, потрібно детальніше ознайомитись з асортиментом, і вибрати потрібну модель. Компанія A-trade пропонує якісні нейлонові, сатинові, поліестерові, атласні текстильні стрічки для одягу відомих виробників.

Види текстильних стрічок

Поліестерова стрічка - один з різновидів матеріалу. Також випускають нейлонові та сатинові вироби. Розберемося у властивостях кожного окремо.

  • Нейлон. Міцний матеріал дозволяє наносити текст або малюнок з двох сторін, що можливо за рахунок щільного розташування волокон, гладкості та однорідності поверхні. Якщо нейлон преміальної якості, то на ньому можна друкувати навіть дрібні деталі: зображення буде чітким. Краї стрічки не розповзаються, тому її можна пришивати як зашморгом, так і з одного боку.
  • Поліестер. ПЕТ стрічка ідеально гладка, міцна та надійна. Для її створення використовується м'який, приємний на дотик і гіпоалергенний матеріал, що розширює сферу застосування виробу. Ярлики з поліестеру використовуються для маркування верхнього одягу, взуття, галантереї та спідньої білизни.
  • Сатин. Цей матеріал більш примхливий. У преміум-сегменті продається сатин, що дозволяє друкувати інформацію з будь-якої сторони. Якщо тканина не має спеціального просочення, пришивають її тільки петлею, щоб краї не розпускалися.

Текстильне маркування передбачає використання термотрансферних принтерів з високою роздільною здатністю та спеціальних риббонів з категорії Resin Textile - це барвники, створені спеціально для роботи з тканинами.

Переваги використання текстильних стрічок для маркування

Якщо матеріал та витратні матеріали підібрані правильно, текстильна стрічка для маркування має ряд плюсів:

  • максимальна стійкість до дії ззовні. Невеликий шматочок матеріалу повинен добре переносити ті ж самі «випробування», що й сама річ;
  • невелика вага та компактні розміри. При високій якості друку потрібну інформацію можна вмістити на маленькому шматочку текстилю, а об'ємна деталь заважатиме користувачеві;
  • м'якість. Ця вимога є особливо актуальною для прилеглих до тіла речей. У такому разі стрічка не завдасть дискомфорту під час носіння.

Різноманітність стрічок дозволяє підібрати рішення для будь-якої продукції: дитячих, дорослих речей, домашнього текстилю або тканини будь-якої щільності. Основний колір матеріалу для маркування - білий, але якщо є необхідність, у каталозі з поліестеровими та сатиновими виробами ви знайдете чорний колір витратних матеріалів. Він має попит при маркування темних речей.