Топ-7 поломок холодильника та варіанти вирішення проблем

Найбільший холодильник у світі – це гігантська труба завдовжки 27 км на кордоні Швейцарії та Франції, елемент адронного коллайдера. Складно уявити собі такий гігант, а тим більше те, що робити у разі поломки цієї складної конструкції.

Та що там колайдер, у простого користувача паніка починається за найменшого збою в роботі звичайного холодильника. Агрегат не працює, і потрібно якнайшвидше усунути поломку, адже рахунок йде на годинни - продукти швидко псуються в теплі.

полки для холодильника

Ознаки несправності холодильника

Щоб відремонтувати, поміняти запчасти для холодильника, потрібно спочатку визначити, що у ньому зламалося. Первинну діагностику може провести кожен, не чекаючи на приїзд сервісного майстра. Типові поломки можна визначити за такими ознаками:

  1. Холодильник не морозить чи не охолоджує. Причин може бути кілька: деформований ущільнювач на дверцятах, що пропускає тепле повітря, зламані компресор або терморегулятор, витік холодоагенту.
  2. Електродвигун працює без зупинки. Компресор працює - це хороша новина, але через постійне навантаження великий ризик того, що він скоро перегріється і вийде з ладу. Мотор не вимикається, коли несправний модуль керування або термореле, стався витік фреону, дверцята закриті нещільно.
  3. Компресор запускається і відразу відключається. Причина в несправності біметалічної пластини або котушки захисного реле, обрив обмотки електродвигуна.
  4. У холодильній камері немає світла. Ця поломка усувається найпростіше: потрібно замінити лампочку - ці запчастини для холодильника продаються в спеціалізованих магазинах.
  5. Холодильник дуже сильно охолоджує. Продукти в холодильній камері переморожуються, на стінках утворюється крижана шуба – це відбувається через несправне термореле, яке не дає компресору команду на відключення.
  6. Прилад дуже шумить. У нормі компресор працює із рівномірним тихим гулом. Якщо ж шум став набагато гучнішим за звичайний, холодильник тарахтить, клацає, стукає, потрібно розбиратися в причинах. Перевірте, чи стоїть прилад на підлозі, чи не стикається зі стіною, столом та іншими предметами. Внутрішня причина надто галасливої роботи холодильника – несправний або зношений двигун.
  7. Тріснула або зламалася полиця для холодильника. Щоб зламати металеву полицю або розбити скляну, потрібно докласти особливих зусиль, наприклад, поставити дуже важку каструлю або засунути в холодильник величезний кавун. Якщо сталася така неприємність, не засмучуйтесь – полки в холодильник можна купити окремо.

Супермаркет запчастин для холодильника: вибираємо нові деталі

Холодильник – прилад, який працює в режимі 24/7, тому будь-яку несправність потрібно усунути якнайшвидше. Щоб не гаяти часу, колеса по місту в пошуках потрібної запчастини, експерти «ALM-запчастини» рекомендують вибирати комплектуючі на спеціалізованих сайтах.

Як підібрати запчастину для холодильника онлайн:

  • Задати в пошуковій системі назву деталі для холодильника.
  • Перейти до сайту комплектуючих.
  • Вибрати тип запчастини, бренд та модель холодильника.
  • Підібрати запчастину за параметрами, ідентичним оригінальній деталі, встановленій у холодильнику.
  • Замовити запчастину.

Знаючи, що та де шукати, можна вибрати комплектуючі для холодильника за 10-15 хвилин. Замовити, отримати та поміняти деталь – і ваш холодильник знову готовий до роботи.