Причини популярності зубних елайнерів

Порушення прикусу, викривлення зубного ряду – фактори, які викликають у людей як почуття психологічного дискомфорту, так і серйозніші розлади. Така аномалія може призводити до проблем зубощелепної системи, а також сприяти розвитку супутньої патології. Найбільш дієвим способом усунення порушень є використання різних ортодонтичних апаратів.

Якщо 30 років тому добитися поліпшення вдавалося лише за допомогою носіння брекетів, то на сьогоднішній день спектр методик, які є на озброєнні у фахівців, значно розширився.

Все більш популярними стають елайнери, а на сайті https://citysmiles.com.ua/otdel/esteticheskaya/kapy-dlya-vyravnivaniya-zubov ви дізнаєтесь про харківську стоматологічну клініку City Smiles де протягом тривалого успішно практикують встановлення зубних капів (елайнерів).

Показання до застосування

  • Проміжок між верхніми центральними зубами (діастема)
  • Проміжки між іншими зубами
  • Виправлення неправильного нахилу одного або декількох зубів, а також ротації (поворот навколо осі).
  • Скученість.
  • Неправильне розташування одного або кількох зубів у дузі.
  • Підготовка верхньої чи нижньої щелепи до проведення імплантації
  • Корекція раніше проведеного ортодонтичного лікування.

Для вирівнювання зубів потрібно кілька наборів кап, які потрібно змінювати через певні проміжки часу. Найчастіше кожні два тижні. Новий набір – це маленький крок на шляху до рівних зубів. Кожен елайнер спроектований таким чином, щоб міняти положення зубів. Тому їх конструкція відрізняється одна від одної, внаслідок чого створюється тиск, і зуби починають "пересуватися".

Як тільки зуби стануть у закладену в капі позицію, встановлюється новий набір, який знову чинитиме тиск і сприятиме руху зубів у потрібному напрямку. На капах також є спеціальні ретенційні пункти (невеликі опуклості). Завдяки їм зміщення зубів буде більш швидким та контрольованим.

Як довго носити елайнери

Все залежить від ступеня викривлення зубів. У середньому, щоб виправити криві зуби, потрібно від 8 до 16 наборів кап. Один набір необхідно міняти кожні 2 тижні, тому виходить, що носити елайнери потрібно буде від 4 до 8 місяців щодо простих випадках.

Якщо ситуаціях складна, то може знадобитися додаткові набори кап, від 16 до 30 і більше, що вимагатиме тривалішого терміну носіння. Весь план лікування обговорюється в індивідуальному порядку із лікарем.

Як правильно одягати та знімати елайнери

Встановити елайнери на зуби простіше простого. Вам необхідно буде надіти капу на зуби і злегка притиснути до клацання. Цей звук сигналізуватиме, що капа зафіксувалася, і ви все зробили правильно. Спочатку надягати елайнери буде важко, але згодом пластик розм'якшитися, вбираючи рідину, і цей процес буде набагато легшим.

Знімати елайнери також досить легко. Вам досить буде трохи підчепити їх нігтиком і, не поспішаючи, з двох кінців акуратно зняти з зубів. Одягати елайнери потрібно лише на чисті зуби. Тому перед прийомом їжі вам необхідно буде зняти елайнери, а після завершення - почистити зуби і надіти капи назад.