Плюси і мінуси лазерної епіляції

Для багатьох зайва рослинність на тілі здається неестетичною та негарною. Особливо страждають жінки, які готові терпіти біль, але позбутися ненависного волосся.

Стандартно для вирішення проблеми використовуються спеціальні креми, віск, шугарінг. Але такі способи дають лише тимчасовий результат. Звичайно, шкіра стає гладкою, проте через 14-20 днів волоски знову відростають.

У сучасній косметології найкращим способом видалення небажаного волосся на обличчі та тілі називають лазерну епіляцію. Цей метод безболісний і ефективний дозволяє позбутися проблеми на термін до 10 років.

На сайті obozrevatel.com ви дізнаєтесь про ефективність лазерної епіляція для світлого волосся, а ми розглянемо всі плюси та мінуси даної методики.

Принцип дії процедури полягає у руйнуванні волосяної цибулини за допомогою енергії лазера. Концентрований пучок світла перетворюється на тепловий, нагріває і руйнує фолікули. Волоски стоншуються, стають неживими і через 10-14 днів випадають. Нові на їхньому місці не ростуть.

Цибулини обробляються рівномірно і поетапно, промінь не шкодить тканині навколо вибраної зони. Поступова дія тепла на пігмент і коріння, що охолоджує сапфірова насадка, гель і той факт, що процедура здійснюється в русі, робить її безболісною.

Перед сеансом зону дії дезінфікують. Якщо необхідно, застосовують анестезію, потім наносять контактний гель. Після епіляції покрив знову обробляють антисептиком.

Один похід у клініку не дасть належного результату, тому що вперше лазер видаляє лише 10-20% волосся. На «винищення» практично всієї зайвої рослинності потрібно 6-8 сеансів, які потрібно проводити протягом 6-12 місяців. Потім, якщо пацієнт один раз на рік приходитиме на підтримуючу процедуру, то прибере непотрібне волосся назавжди.

Переваги лазерної епіляції

Метод нешкідливий, так як лазер діє тільки на меланін і корінь, але не пошкоджує навколишні тканини. Під час маніпуляції фахівець рівномірними рухами обробляє шкіру, при цьому апарат поетапно нагріває фолікули та руйнує їх. Процедура безболісна, більшість пацієнтів переносять її легко, відчуваючи лише легке поколювання. Серед інших переваг назвемо:

  • Мінімальний час проходження. Епіляція зони ніг повністю триватиме близько 1,5 години.
  • Максимум комфорту та безпеки. Налаштування апарату та саму процедуру проводить досвідчений лікар-косметолог. Враховуються особливості шкіри та волосся пацієнта, а також стан його здоров'я та самопочуття.
  • Відсутність побічних ефектів. Це досягається завдяки висококласному обладнанню та майстерності косметологів.
  • Можливість позбутися волосся будь-якого кольору та структури. Лазер здатний видалити їх усі – незалежно від сили пігментації, товщини та структури.
  • Висока ефективність. Пацієнти відзначають зростаючий ефект та випадання непотрібних волосків протягом 10-14 днів після процедури.
    При повному дотриманні рекомендацій лікаря пацієнтам вдається позбутися практично 99% непотрібних волосків. Такий помітний і довгостроковий ефект сьогодні можуть дати лише кілька процедур, одна з них – це лазерна епіляція.

Чи є у методики протипоказання

Перед лазерною епіляцією потрібно враховувати можливі протипоказання, щоб не зашкодити шкірі та своєму організму. Ознайомтеся з ними заздалегідь:

  • відкриті та незагоєні ушкодження шкіри;
  • інфекційні хвороби та підозри на них;
  • герпес в активній стадії
  • період виношування дитини та годування груддю;
  • велика кількість родимих ​​плям у сфері впливу;
  • злоякісні пухлини;
  • порушення сечостатевої системи (при епіляції у зоні бікіні);
  • епілепсія.

При консультації з косметологом потрібно розповісти максимум інформації про своє здоров'я, тоді маніпуляція пройде ефективно.