Міфи і правда про імплантацію зубів

Комфорт, відновлення якості життя та висока естетика зубного ряду – переваги, які забезпечує імплантація зубів.

Всупереч поширеним стереотипам, які найчастіше викликані відсутністю достовірних знань, зубні імплантати – це найкращий варіант вирішення проблеми для пацієнтів, які страждають на відсутність зубів. А по посиланню имплантация зубов Epion ви дізнаєтесь, де в Києві можна поставити якісні і по доступній вартості зубні імпланти. 

Фахівці проаналізували питання та побоювання пацієнтів, які звертаються з проблемою усунення зубних проблем, і в підсумку надали свій професійний вердикт.

Зубні імплантати – правда

  • Імплантати вимагають такої ж якісної гігієни, як живі зуби.Звичайно! Установка дентальних імплантатів не скасовує обов'язки гігієни порожнини рота. Бактеріальний наліт утворюється як на поверхні природних зубів, так і на поверхні штучних протезів, встановлених на імплантатах, а значить, може спричинити запалення та відторгнення штучного кореня. Тому для збереження імплантатів рекомендується належний догляд, щоденне чищення щіткою, використання зубної нитки тощо.
  • Імплантати ефективно замінюють натуральні зуби. Із цим фактом складно посперечатися. Завдяки титановому сплаву – матеріалу, з якого виготовлений імплант, пацієнту гарантується довговічність реставрації. У разі відсутності зубів найкращою альтернативою є встановлення імплантату, який замінює зуб природним чином без ризику пошкодження сусідніх зубів. 
  • Імплантати не призначені для лікування дітей. Це незаперечна правда про імплантацію зубів. Рішення про імплантацію приймається лише після закінчення процесу розвитку кісток щелепи, тобто у віці 18-21 рік.
  • Пацієнти, які палять, схильні до ризику відторгнення імплантату. На жаль, ці пацієнти перебувають у так званій групі ризику. Після прийняття рішення про імплантацію імплантатів пацієнтам рекомендується відмовитися від куріння та підтримувати якісну гігієну ротової порожнини.

Міфи про імплантацію зубів

  • Операція з імплантації зубів болісна. Найпоширеніший і невиправданий міф про імплантацію зубів. Сьогодні спеціалісти мають масу варіантів анестезуючих засобів, тому вся процедура абсолютно безболісна. Під час процедури пацієнтам гарантовано фізичний комфорт та безпеку.
  • Установка зубних імплантатів – складна, ризикована та тривала процедура. Процедура займає кілька десятків хвилин. Фахівці пояснюють її складність тим, що вона потребує граничної точності, але за наявності відповідної кваліфікації для виконання процедури імплантація стає звичайним процесом у їхній повсякденній роботі. 
  • Зубні імплантати можуть спричинити алергічну реакцію. Імплантати виготовляються із абсолютно нейтральних для організму матеріалів, зазвичай із титану, що виключає ризик виникнення алергії.
  • Зубні імплантати не дозволяють проводити надалі МРТ. Це ще один із найчастіше повторюваних міфів, поряд з передбачуваними проблемами з проходженням пасажирського контролю в аеропорту. Імплантати – це діамагнетики, тобто вироби, які не намагнічуються. Перед МРТ обстеженням фахівець повинен бути проінформований про імплантати, проте не виявлено жодних відхилень або шкідливих для організму наслідків при виконанні дослідження з імплантатами у роті.
  • Будь-який стоматолог може виконати операцію з імплантації зубів. Для виконання процедури потрібна відповідна кваліфікація. Процедуру можуть проводити лише стоматологи-хірурги, які мають сертифікати, що підтверджують навички в галузі імплантології.
  • Літнім людям протипоказана імплантація. Зубні імплантати можуть бути встановлені незалежно від віку пацієнта (мова про верхній віковий кордон), важливим є лише стан здоров'я. Протипоказання до імплантації включають онкологічні проблеми, активний остеопороз, порушення кровообігу, декомпенсований діабет. Саме зубні імплантати у багатьох випадках є єдиним рішенням та шансом на стабільне протезування у людей похилого віку, що забезпечує комфортне життя.