5 помилок при заміні зимової гуми, які можуть дорого обійтися

Зимовий період є для кожного автомобіліста досить важким періодом року. Деякі недосвідчені автомобілісти важко переживають свою першу зиму з автомашиною.

Але не варто тільки робити деякі грубі помилки, щоб зимовий період не став плачевним для автомобіліста. Головні помилки початківців автомобілістів стосуються зміни шин, масла, та прогріву двигуна. В іншому пережити зимові негоди простіше.

Навіщо потрібно міняти шини взимку?

Питання про те, чи варто міняти шини в зимовий період чи ні, навіть якщо йдеться про помірну кліматичну територію нашої країни, не стоїть. Обов'язково варто почати боротьбу з надлишковими опадами та зимовими негодами саме зі зміни шин.

Справа в тому, що малюнок протектора у літніх шин інший, ніж у зимових, а також у літніх шин немає спеціальних опуклих елементів на поверхні шини, які збільшили б коефіцієнт тертя з дорогою. Літня гума розрахована на суху погоду та короткочасні дощі.

І особливий малюнок протектора, більш грубий, і спеціальні чіпляючі елементи на поверхні шин просто б збільшили б споживання палива влітку і погіршили стан доріг в країні. Саме тому влітку варто використовувати літню гуму, а взимку та восени зимову, яка допомагає автомобілістам мати більш добре керований автотранспорт.

Звичайно, потрібно звертатии увагу на якість самих шин, тобто вибирати вироби перевірених виробників. У цьогму контексті хочеться порадити купити шини Мішлен в Украине, котрі пропонуються на infoshina.com.ua.  

Найважливіші помилки при зміні зимової гуми

Вже досвідчений автомобіліст навряд чи припуститься настільки елементарних помилок у справі заміни літньої гуми на зимову. Все-таки досвід та знання мають зіграти свою роль. Але для автомобілістів-початківців було б корисно ознайомитися з головними помилками при зміні взимку гуми:

  • Зберігати літню гуму потрібно в особливих умовах, як і зимову, щоб негативні процеси не почали причиною того, що гума почне псуватися і користі від неї тоді буде мало.
  • Не варто експлуатувати б/у гуму або дуже стару - термін служби звичайної покришки не більше двох років.
  • Також не варто використовувати погнуті і викривлені диски - це може не тільки позначитися негативно на самій гумі, але і на керованості автотранспортом.
  • Дуже важливо вміти правильно встановлювати зимову гуму, так само, як і літню. При неправильній установці шини прослужать недовго, а керованість автотранспортом знизиться.
  • Важливо приділяти затяжці болтів дуже серйозну увагу. Від того, як вони будуть затягнуті, залежить те, наскільки довго прослужить гума, і чи безпечно її експлуатувати.