Автострахування без обмежень: особливості та порядок оформлення

При оформленні поліса ОСАГО можна вибрати не тільки стандартний варіант, а відкриту страховку (мультідрайв). Таке ОСАГО без обмежень дозволяє сісти за кермо машини будь-якій людині з посвідченням водія.

Що таке і як виглядає ОСАГО без обмежень

Страховий поліс ОСАГО без обмежень допускає до керування авто необмежену кількість водіїв. Його розумно вибрати, якщо авто належить юридичній особі та водії можуть змінюватися, наприклад, службі таксі, або фізичній особі з великою кількістю членів сім'ї, особливо якщо серед них є молоді люди з зовсім невеликим стажом водія. А вигідно оформити осаго без обмежень ви зможете в компанії Finscanner. 

У будь-якого водія машини на руках обов'язково має бути посвідчення водія, страховий поліс ОСАГО мультидрайв і свідоцтво про реєстрацію СТС. Цього списку достатньо, щоб не мати проблем автоінспекцією при керуванні авто.

Особливості страховки: плюси та мінуси

Страховка типу мультидрайв має як позитивні, так і негативні сторони. До її плюсів можна віднести наступне:

  • за кермо може сісти будь-який водій, і у разі ДТП страхову суму буде виплачено;
  • це вигідно, якщо серед допущених до авто осіб є громадяни молодого віку (до 22 років) або з невеликим стажем водіння, а також за наявності великої кількості ДТП в історії водія, що завищують КБМ;
  • знадобиться менший пакет документів, оскільки посвідчення водія осіб, допущених до водіння, не будуть потрібні.

Мінуси такого договору такі:

  • страховка без обмежень коштуватиме на 80% дорожче;
  • у водіїв із довгим безперервним стажем без аварій втрачається знижка, враховується лише КБМ власника ТЗ.

Як оформити таку страховку

Страховка без обмежень оформляється так само, як стандартна. Її можна придбати в офісі страхових компаній, надавши необхідний пакет документів або на їх сайтах в режимі онлайн. В останньому випадку потрібну документацію доведеться надіслати через Інтернет в електронному вигляді.

Для оформлення полісу ОСАГО без обмежень необхідно подати такі документи:

  • цивільний паспорт власника авто;
  • паспорт на ТЗ;
  • свідоцтво про реєстрацію ТЗ;
  • діагностична карта;
  • документи на право володіння машиною.

Потім потрібно буде заповнити заяву на покупку страховки. Співробітником страхової фірми виробляється розрахунок вартості поліса, та надаються реквізити з його оплати. Власник авто сплачує страховий внесок та отримує на руки поліс та договір, який підписує. Якщо вже є оформлений чинний стандартний поліс, то треба пред'явити його, написати заяву і доплатити, переходячи на дорожчу страховку. Старий поліс залишається в офісі страховика.

Важливо! Поліс мультидрайв дає лише право на водіння: при проходженні техогляду, забирання авто зі штрафстоянки, реєстрації в автоінспеуції водієві, якщо він не є власником машини, потрібна буде довіреність. 

Скільки коштує ОСАГО без обмежень

Розрахунок вартості поліса ОСАГО можна зробити за допомогою онлайн-калькулятора, однак він не буде включати всі фактори, що впливають на остаточну суму страховки, - це більше орієнтовна сума. Для розрахунку достатньо внести інформацію щодо ТЗ та його власнику до бази даних страховика.

Поліс із необмеженим доступом до авто буде на порядок дорожче (на 80%), ніж коли кількість фізичних осіб обмежена. При обмеженому доступі коефіцієнт буде дорівнює 1, а мультидрайв його підвищує до 1,8.

На суму страховки впливають такі моменти:

  • час;
  • категорія ТЗ;
  • регіон, у якому пройшов реєстрацію власник;
  • показники потужності двигуна;
  • у яких цілях експлуатують ТЗ.

При оформленні страховки без обмежень можна отримати знижку за керування без ДТП. За кожен рік без аварійних ситуацій дають знижку в 5%, але за кожної ДТП йде підвищення на 15%.