Корисні функції духовок, якими ми не користуємось

Плита, холодильник, мікрохвильова піч і, звичайно ж, духова шафа є найпопулярнішою технікою. Важко уявити собі кухню без цих “мешканців”. Але ми не завжди використовуємо техніку максимально. У цій статті ми поговоримо про корисні, але найчастіше “забуті” функції духовок, які спростять життя господарок.

Низька температура

Духовка асоціюється з високими температурами, і мало яка господиня користується низькотемпературними режимами. А дарма, вони також дуже актуальні:

  • 40о чудово підходить для розморожування продуктів;
  • 65о ⎼ для сушіння овочів та фруктів;
  • 80о для приготування вишуканих страв, а також розігріву їжі.

Техніка наша можливість зменшити домашні турботи. Тож не варто нехтувати цими режимами, бо ви придбали цю техніку саме заради її функціоналу.

Знімні дверцята

Для кожної господині чистка духової шафи є трудомістким процесом. Але його можна значно спростити, знявши дверцята та скло. Це робиться дуже легко, потрібно лише впоратися із парою засувок. До речі, скло можна мити в посудомийній машині та використовувати для їх очищення різні хімічні засоби.

Каталітичні панелі

Вони є не у всіх, але у більшості моделей. Вони необхідні для очищення духової шафи. Подібно до губки ці панелі вбирають у собі жир, причому вони не забруднюються, оскільки останній розкладається на сажу та воду. Згодом ці панелі втрачають свої властивості і їх необхідно замінювати новими. Якщо встановлено двосторонній елемент, його потрібно просто перевернути. Але більшість людей забувають про них і таким чином нехтують функцією самоочищення духовки.

Ґрати

А про цей елемент ми зазвичай згадуємо, коли потрібно поставити в духовку будь-який посуд, наприклад, сковороду або горщики. Але її можна використати й самостійно. М'ясо, птиця та овочі, запечені на решітці, виходять дуже смачними та без зайвого жиру. Головне, не забудьте розташувати під нею піддон.

Сподіваємося, що ця добірка функцій буде для вас корисною, адже тільки використовуючи техніку на максимум вдасться насолодитися нею і навіть позбавити себе зайвих клопотів.