Модні килими: головні тренди року

Яке відношення має англійський термін «storytelling», що у перекладі звучить як «розповідати історію», до килимарства? Найпряміше у баченні художників, дизайнерів у прийдешньому році. Роль безликого фону в інтер'єрі сучасні килими давно не виконують. Функціональне навантаження, просто краса, яку здатен подарувати виріб покупцям, перестали бути цікавим. З погляду загальних тенденцій килим повинен нести у собі смислову складову, дивлячись на яку виникає здатність його «читати».

Щоб відповідність споживчим перевагам ставала ідеальнішою, професійні дизайнери та виробники вкладають в інноваційні проекти у сфері килимової індустрії значні засоби. Високі експлуатаційні характеристики повинні поєднуватись з функціональним навантаженням, безпекою, унікальним стильним дизайнерським рішенням у різних цінових категоріях.

Це параметри, що визначають основні тренди дизайну килимів, і якщо ви бажаєте купити коврові доріжки, що їм в повній мірі відповідають, скористайтесь вигідними пропозиціями від інтернет-магазину allcarpets.in.ua.

Основні тренди

Причини, які задають тренди року на типи килимових покриттів, тісно перегукуються з основними актуальними тенденціями:

  • Екологічність. Модні килими мають бути максимально наближеними до природи. Життя в еко-стилі можливе завдяки таким ось невеликим дрібницям. Це не лише модно – це природно. І сьогодні бути в гармонії із природою дуже важливо. Виробники килимів використовують при ткацтві частково або повністю перероблені матеріали. Також для покриттів використовуються джутові та сизальові волокна. Сизаль довговічний, підходить для місць із високою прохідністю. Джут тендітний, але добре вбирає вологу. Кожен варіант безпечний для людини і несе свою особливість.
  • Техніка "кат-луп". Цікавий ефект утворюється шляхом поєднання прямих волокон та петель. Виражається у різній геометрії на килимі, а також у дивовижних контрастних фактурах.
  • Конфлікт у деталях. У облаштування житла вриваються нові правила, у тому числі непоєднувані кольори, форми, конфліктуючі візерунки. І це визначає сучасний максималізм. Але наявність великої кількості сміливих експериментів перевантажать інтер'єр кімнати.
  • Еко-шик. Килими такого типу мають основне розташування – спальні. Це максимально м'які, зручні, плюшеві килимові покриття, що створюють комфорт та затишок. Зараз це наймодніші килими.
  • Потертість. Ефект виходить завдяки фарбуванню "під старовину", а ворс знімається спеціальною машиною, що створює відчуття вінтажності або нагадує старий бабусин килим у сучасному вигляді. 

І все ж таки, найважливішими залишаються фактори експлуатації килима, його довговічність, безпека і стиль, яким наповнює або навіть ставить атмосферу в приміщенні.

Кольори, візерунки та текстури

Поєднання кольорів, які пропонують дизайнери, підійдуть для різних кімнат будинку. Для вітальні багато хто віддає перевагу яскравим і оригінальним, для спальні - м'які пастельні тони, для дитячої кімнати - яскраві, з тваринами, у передпокоях розстилається доріжка непомітних відтінків. Розглянемо колірні варіанти килимових покриттів:

  • Яскравий соковитий колір у різних поєднаннях стане інтригуючим акцентом інтер'єру. Насичений синій, помаранчевий, яскраво-зелений та пурпуровий кольори килимових покриттів сьогодні задають тренд. 
  • Красивий зелений колір заспокоює, допомагає упорядкувати думки, тому його все більше використовують у домашній обстановці. Відтінки зеленого пов'язують нас із природою, адже в ній їхні прояви такі багатогранні. 
  • Ще одним кольором, близьким до природи, є коричневий і всі відтінки землі. Але не тільки чисті кольори охра, соломи, піску, а також теракот, усі вони створять теплу атмосферу в будинку. Активно використовуються у поєднанні з сіруватими, зеленими та графітовими відтінками, доповнюючи один одного.

Візерунки та текстури містять різноманітні поєднання. Популярність не втрачають традиційні килими з повторюваним візерунком, їх доповнюють молодіжні, сміливі, оригінальні та сучасні малюнки.

Квіткова тенденція в оформленні килима не вийде із моди. Деталізовані квіткові візерунки, яскраві вкраплення квітів на нейтральному фоні, хитромудрі візерунки в моногамі - ці та багато інших варіацій наповнять інтер'єр будинку затишком. 

Геометрія актуальна і цього року. Ефект марокканської плитки, оптичні візерунки, кола, квадрати - всі ці множини правильних форм набирають обертів в інтер'єрі. 

Текстурні килими можуть доповнити кімнату у класичному чи східному стилі. Дітям також буде цікаво використовувати килимок із тактильним візерунком для ігор.