Як відрізнити оригінальні парфуми від підробки

Поряд із брендовим годинником, парфумерія ділить перше місце у світовому обороті контрафакту, і, якщо техніка просто ламається, то ситуація з туалетною водою набагато небезпечніша. Спиртовмісна рідина, вироблена з невідомих дешевих інгредієнтів, у кращому разі, викличе мігрень, а в гіршому – алергічну реакцію на шкірі.

У цьому матеріалі ми детально розберемо, як відрізнити підробку парфумів від оригіналу, на що при покупці звертати увагу в першу чергу, а також які непомітні на перший погляд вказують, що у вас в руках фальшивка, а не якісний брендовий товар. А на сторінках блогу Original Stuff ви знайдете цінні інструкцій для перевірки інших оригінальних брендових речей від підробки.

Як відрізнити справжні духи при першому огляді

В даний час серед найбільших виробників існує негласний кодекс того, як має виглядати упаковка з парфумом, що постачається в магазин. Відрізнятися від підробок вона буде всім – починаючи від загального товарного вигляду, закінчуючи дизайном оформлення:

  • Картон – він завжди якісний, щільний, з буквами, логотипами і цифрами, що добре читаються. Коли ви бачите змащений шрифт, що обсипається від найменшого дотику фольгу на тисненні, варіанти два - або парфуми неправильно зберігалися на складі, і магазин несумлінно ставиться до своїх обов'язків, або це «репліка».
  • Целофан – брендовий продукт завжди практично вручну загортається в плівку. Вона в жодному разі не повинна стягувати коробку, утворюючи неприємні пом'ятості, а зварний шов у нижній частині не перевищує по ширині 5-6 міліметрів, через нього добре видно всі підписи.
  • Внутрішня підкладка – європейські модні будинки на картоні не заощаджують, відкриваючи кришку, покупець бачить ще одну всередині, яка утворює «анатомічний» вкладиш під флакон, що повторює його форму. Він, як правило, м'який, гофрований, що надійно захищає крихке скло при перевезенні та перестановці на вітрині.

Вивчаємо флакон

Оглядом коробки перевірка не обмежується, вимог до флакона не менше:

  • Форма, якщо не передбачено особливого оригінального дизайну – суворо симетрична як по вертикалі, так і по горизонталі.
  • Не допускається присутність будь-яких гострих кутів, сколів, тріщин, подряпин, слідів або швів від неякісної заливки по формочці.
  • Кришка - без люфта, щільно прилягає до шийки, але не настільки, щоб доводилося прикладати зусилля для відкриття.
  • Обов'язково двічі-тричі струсіть флакон і поспостерігайте - бульбашки повинні хоча б 10 секунд залишатися на поверхні, не розчиняючись.
  • Колір рідини – максимально прозорий, навіть коли скло темне або кольорове. Мутність, осад та явні хімічні барвники неприпустимі.
  • Пульверизатор впаюється «намертво», якісно зібраним флаконам простіше відламати шийку, ніж намагатися від'єднати його.
  • Трубочка калібрується по висоті тари - вона може злегка лягати на дно, але не закручуватися або "висіти" посеред рідини, ускладнюючи використання
  • Перші два-три «пшики» після відкриття підуть «вхолосту». Добре зібраний механізм кнопки спочатку нагнітає повітря перед підведенням парфумів.
  • У французьких марок прийняті флакони з тонким дном трохи увігнутої фактури – робиться це для того, щоб зручніше тримати його на момент демонстрації в магазині.

Концентрація та аромат – фінальна перевірка парфумів на справжність

Після того, як візуальний огляд завершено, а до коробки з флаконом не виникло претензій, настає час дегустації парфуму. Спосіб перевірки простий – уважно прислухатися до власного нюху, не забуваючи про деякі важливі нюанси:

Допустимий вміст спирту в парфумах – 85%, у туалетній воді – не більше 75%. При змішуванні з якісними ефірними оліями, етил асимілюється, характерний алкогольний «душок» зникає, чого не скажеш про фальшивки.

Наносіть парфум лише на чисту суху шкіру, помірною дозою. Потрапивши на спітнілу або розпалену після фізичних навантажень шию, склад змішується з потожировими виділеннями, даючи в результаті неприємну гаму відтінків і збиваючи з пантелику.

Не бійтеся «вигулювати» свої парфуми на свіжому повітрі, щоб зрозуміти їхню якість. Після того, як повернетеся до приміщення, флер повинен як і раніше добре зчитуватися, якщо він повністю зник – варто подумати про справжність товару.
З іншого боку, висока стійкість далеко не завжди означає якість. Флагманські умовно «літні» аромати, навпаки, роблять приглушеними, з акцентом на свіжі нотки, які обігруються навколо легкої кислинки або ледь вловимої насолоди.