Плюси і мінуси подобової оренди квартири

Останнім часом попит на подобові квартири зростає з кожним днем. Велика кількість людей, які приїжджають в інше місто з візитом або просто на відпочинок, все частіше починають віддавати перевагу квартирам із подобовою орендою.

У цій статті ми постараємося розглянути причини, що викликають подібний попит, а також розглянемо певні мінуси подібного варіанту. А вигідно і безпечно знайти квартири подобово у Тернополі ви зможете на сайті oneday.house. 

Подобова оренда квартири: основні переваги

Плануючи поїздку до іншого міста, багато хто починає розглядати, в якому готелі зупинитися. Це дозволяє заздалегідь забронювати номер. І тоді не потрібно переживати, де зупинитися, якщо у місті немає друзів чи родичів.

Але все ж таки такий варіант не можна назвати вигідним, тому що є можливість зняти квартиру подобово. Її також можна забронювати, як номер у готелі. Тому при розгляді переваг даного варіанту треба порівняти саме з проживанням в готелі.

Можна виділити кілька важливих переваг подобової оренди квартири.

  • Є можливість обрати таке житло у будь-якому районі міста. А більшість готелів розташовані ближче до центру, і в цьому можна переконатися, переглянувши інтерактивні карти більшості міст.
  • Це обійдеться значно дешевше, навіть якщо порівнювати з бюджетним варіантом номера.
  • Кожен може вибрати квартиру на власний розсуд, з певною кількістю кімнат.
  • Це найвигідніший варіант для великої родини або компанії друзів, тому що в готелі їм довелося поселитися в різних номерах.
  • У готелі доведеться робити окрему оплату за кожну особу, а у винайнятій квартирі можна оселитися самому або ще з кимось, і оплата буде однаковою.
  • Необхідно враховувати і те, що в такій житловій нерухомості, що орендується подобово, є своя кухня та всі необхідні побутові прилади. Так що при необхідності можна і їжу приготувати на свій розсуд, і випрати одяг. А от у готелі за прання одягу доведеться робити доплату. І часто у вартість проживання входить лише сніданок.

Недоліки оренди квартири подобово

Найчастіше дається опис лише переваг подобової оренди квартир. Але все ж таки не варто забувати про те, що цей варіант має свої недоліки. І про них потрібно знати ще за планування поїздки.

Основний мінус полягає у вартості проживання. Вона виявиться вищою, ніж орендувати квартиру на тривалий термін. Але з цим нічого не вдієш, якщо запланована поїздка в місто всього на кілька днів. Не платити ж за місяць наперед?

Другий недолік полягає у відсутності договору. А кому він потрібен, якщо хлопець і дівчина бажають усамітнитися на вихідні, щоб побути разом? І ось тут може бути небезпека, бо господарі квартири можуть заявити, що звідси щось пропало. Адже таке тимчасове житло пропонується повністю облаштованим: є всі необхідні меблі, присутні побутова та кухонна техніка. І як потім довести, що під час вселення не було кухонного комбайна? Тому бажано мати справу тільки з надійним агентством, яке пропонує оренду квартир подобово.

Мінусом можна назвати рівень обслуговування. У готелі можна замовити собі обід у номер, є покоївка, яка може за необхідності поміняти постільну білизну. Та й прибирання у номері проводиться постійно. А в квартирі все потрібно робити самому: підмітати та мити підлогу, витирати пил, готувати обід, виносити сміття. Але це якщо доводиться жити там не кілька днів, а більше.