Поради, як відрізнити брендову річ від підробки

У наш час практично кожен з нас стежить за останніми віяннями моди, і прагне мати у своєму гардеробі якісні брендові речі, адже такі предмети одягу – це завжди гарантія високої якості.

Втім, за якість приходиться платити, і не кожному такі речі по кишені. Якщо ж ви бажаєте придбати брендовий одяг дешево, скористайтесь вигідними пропозиціями від інтернет-магазину FLYstyle, саме тут представлено широкий асортимент стильного та якісного одягу за доступними цінами, який відповідає сучасним тенденціям моди.  

Варто зазначити, що зі зростанням популярності брендового одягу, зростає також поширеність підробок у продажу. Виробники підроблених речей усіма способами прагнуть скористатися славою відомих фірм. Щоб не потрапити до рук шахраїв, важливо знати найважливіші моменти, що відрізняють оригінал від підробки.

Де купувати

Купувати фірмові речі потрібно тільки в офіційних точках продажу бренду. Їхні адреси ви зможете побачити на сайтах виробників. Справа в тому, що тільки в магазині, дозволеному виробником, вам зможуть гарантувати якість і оригінальність товару.

Деякі бренди можуть мати невелику кількість своїх представництв у світі, але свої речі у такому разі вони також продають у мультибрендових бутіках.

На ринку, у переході або в маленькому підозрілому магазині оригінальну Chanel або Gucci ви точно не купите.

Якщо ж вирішили зробити покупку в інтернет-магазині, то спочатку уважно ознайомтеся з цим магазином. На сайті обов'язково мають бути вказані контактні дані: номери телефонів, електронна пошта та обов'язково адреса. Якщо в інтернет-магазині немає контактних даних, а він займає одну-дві сторінки, то, швидше за все, там продають підробки.

Звертайте увагу на ціну речі. Одяг в жодному разі не може коштувати менше вказаної на офіційному сайті ціни. Якщо вартість речі, що вам сподобалася, в кілька разів нижче офіційної ціни, то це стовідсоткова підробка.

Перед покупкою найкраще зайти на офіційний сайт виробника та ознайомиться з інформацією про останні колекції, розмірну сітку тощо. Справа в тому, що продавці підроблених речей дуже часто намагаються продати під виглядом речей із нової колекції речі зі старих. Також в оригіналі та підробках можуть кардинально відрізнятись розмірні сітки.

Лінії брендового одягу

Всі світові бренди випускають кілька ліній свого одягу. Різні лінії розраховані на різні категорії споживачів, з різним рівнем доходу та різною перевагою в стилі одягу.

В основному весь одягу, що випускається модними будинками, можна умовно розділити на три категорії:

  • Категорія високої моди. Це моделі одягу, що демонструють на модних показах. Цей одяг ніколи не надходить у продаж до магазинів, і найчастіше випускається в єдиному екземплярі.
  • Категорія для продажу у бутіках (її називають pret a porte). Такий одяг виготовляють у невеликих обсягах на продаж. Такі речі продаються у фірмових бутіках за досить високими цінами. Для виготовлення цього одягу використовують високоякісні тканини та шиють під ретельним контролем якості. Тому в оригіналі ви ніколи не зустрінете нитки, нерівні шви та інші похибки. Якщо йдеться про джинси, то вся фурнітура має бути тільки з якісного металу.
  • Категорія масового випуску (так званий мас маркет). Одяг цієї категорії випускаю не всі модні бренди. Вона випускається у великих обсягах масового продажу. Виробництво здійснюється з простіших тканин, без використання ручної роботи. Ця категорія відрізняється найнижчою вартістю.

Майже всі модні будинки позначають різні лінії своєї продукції різними логотипами або бирками. Наприклад, Dolce & Gabanna позначає першу, дорожчу лінію, позначає повною назвою на етикетках Dolce & Gabanna, а другу лінію позначає D&G.

Копія та підробка – у чому різниця

Більшість людей не бачать різниці в поняттях копія та підробка бренду. Різниця є і досить суттєва.

Після сезону модних показів та випуску чергової партії одягу всі відомі бренди продають лекала своїх колекцій на спеціалізованих аукціонах великим виробникам одягу. Разом з лекалами покупець отримує право випускати одяг подібний до брендового, але з обов'язковою відповідністю певним кольорам, якості тканин, а також фурнітури. Таким чином, великі виробники одягу отримують право випускати у продаж одяг брендового крою та фасону, але з обов'язковою позначкою, що це копія.

Копії практично завжди досить гарної якості та відрізнити їх від оригінальної речі досить складно. Всі відмінності в тому, що в непомітних місцях у копіях допускаються трохи нерівні шви, деякі деталі можуть бути не пришиті, а приклеєні, бирки та етикетки у копій завжди відрізняються, вони не такі акуратні і можуть бути не пришиті до підкладки, а вибиті фарбою. Ну і звичайно ж ціна таких речей значно нижча від оригіналу.

Підробки ж виготовляють без відома та дозволу будинків мод із низькоякісних матеріалів і, найчастіше, у кустарних умовах, без дотримання будь-яких нормативів якості. Вони з першого дуже відрізняються від оригінальної речі і служать власнику зовсім недовго.