Медики розповіли, чому потрібно пити воду після кави

Філіжанка свіжозвареної кави - чудовий спосіб почати ранок. Завдяки високому вмісту кофеїну напій бадьорить, підвищує працездатність та концентрацію та допомагає краще зосередитися на поставлених завданнях.

Це, звичайно ж за умови дійсно якісного напою,  а такий можна замовити на сайті https://rnow.coffee/ компанії Right Now Coffee Roastery. Окрім того, пропонована тут кава має бездоганний смак і аромат, здатний задовільнити найвибагливіші вимоги істинних кавоманів!  

Тим не менш, у кави є і побічні ефекти: вона зневоднює організм, забарвлює зубну емаль, а також може спричинити різке підвищення артеріального тиску. Щоб убезпечити себе від цих неприємних наслідків, достатньо випивати склянку води разом із кавою. Як це працює і чому це важливо, розповідаємо у нашому матеріалі.

Традиція запивати каву охолодженим окропом прийшла до нас із країн сходу, де вона існує вже багато століть. Тоді воду пили, насамперед, щоб краще відчути смак кави: якщо після кожного ковтка напою «очищати» рецептори за допомогою води, він набуде яскравішого смаку. Зараз будь-який спеціаліст з харчування буде радити вам запивати каву водою зовсім з інших причин.

  • По-перше, кофеїн має потужну сечогінну дію, через що сильно зневоднює організм. Це може призвести до маси неприємних наслідків, тому за рівнем рідини в організмі слід стежити особливо уважно. Випиваючи склянку води відразу після кави, ви відновлюєте водний баланс і знижує ризик зневоднення організму. Пам'ятайте, що ця склянка не може бути частиною вашої денної норми рідини, тобто якщо ви п'єте два літри води на день, то з кожною чашкою кави необхідно додавати ще склянку.
  • По-друге, кава багата рослинними барвниками, які здатні змінювати колір зубної емалі, особливо при частому вживанні. Тут знову прийде вода. Змиваючи залишки кави водою, ми перешкоджаємо перебігу реакції взаємодії кавових кислот та емалі і, отже, зміни її кольору. При цьому зуби відразу після кави чистити не можна - це може бути небезпечно для здоров'я зубів. Чому ми розповідали тут.
  • Крім того, кофеїн може різко підвищувати артеріальний тиск, що в цілому неприємно, а для людей, які страждають на гіпертонію і взагалі може бути небезпечно. Вода розбавляє каву, внаслідок чого навантаження на серце та судини знижується, а ризик різкого стрибка тиску зменшується практично до нуля.