Огляд і параметри вибору горищних сходів FAKRO

Стаціонарні сходи на горище, зроблені із звичайних дощок – популярне рішення для багатьох заміських будинків. Але якщо горищне приміщення малоексплуатується, то використання таких сходів неактуальне, тому що вони займають корисну площу приміщення.

У таких випадках на виручку приходять складні горищні сходи FAKRO, які пропонуються на сайті https://zavod-module.com.ua/db/cherdachnye-lestnitsy/ "ЗАВОДу МОДУЛЬ". Не важливо, для чого ви будете використовувати горище – для зберігання речей або як літнє житлове приміщення, правильний вибір сходів зробить її експлуатацію простою та довговічною.

Що ж потрібно враховувати при купівлі складної конструкції?

Механізм відкривання

Існує кілька видів механізмів:

  • складні
  • розсувні
  • ножничні

Всі ці конструкції суттєво заощаджують місце. Складні сходи мають три секції, що складаються гармошкою. Розсувні складаються з двох секцій і при складанні займають місце на горищі. Такі сходи більше підійдуть для нежитлових горищ. Ножничний механізм зручний тим, що може бути встановлений там, де недостатньо місця для розкладання складних та розсувних секцій.

Матеріал виготовлення

Сходи FAKRO виготовляються з дерева та металу. Конструкції, виготовлені з деревини сосни, краще використовувати для горищ із функцією зберігання. Вони ідеально вписуються в інтер'єр заміського будинку та придатні до фарбування.

Металеві сходи краще використовувати при активній експлуатації (житлові мансарди), так як такі моделі мають високу міцність і компактність, можуть витримувати навантаження до 200 кг.

Утеплені горищні сходи

Утеплені сходи FAKRO встановлюються переважно в будинках, де підпокрівельний простір використовується як горище. Люк із кількома контурами утеплювача захищає нижній житловий поверх від протягів та зберігає тепло.

Модельний ряд оснащеними протиковзкими пластиковими опорами на підлогу і сходами, а також металевим поручнем.

Вогнестійкі горищні сходи

Компанія FAKRO виробляє та вогнестійкі металеві сходи. Вогнестійкість таких сходів – до 60 хвилин. Вони виготовляються з вогнетривкого матеріалу та сертифікуються відповідно до вимог пожежної безпеки.

Контур ущільнення люка під впливом температури розширюється і не дозволяє диму проникати у суміжне приміщення. Тим самим використання таких сходів буде доречним навіть в адміністративних та громадських будівлях.

Переваги сходів «Факро»

Асортимент сходів дозволяє вибрати модель, що підходить саме вашому будинку.

  • Безпека. Всі сходи FAKRO мають все необхідне, щоб забезпечити безпеку при експлуатації.
  • Турбота про простір. Крім того, що площа простору не завжди дозволяє встановити стаціонарні сходи, необхідно, щоб і складні сходи зручно діставалися і вільно вписувалися в навколишній простір. Спираючись на це, "Факро" створив кілька механізмів відкриття, і ви зможете вибрати найбільш зручний для вас.
  • Естетична привабливість та практичність. Сходи «Факро» ідеально впишуться у ваш інтер'єр та зможуть стати його родзинкою. За бажанням дерев'яні сходи можна пофарбувати у відповідний до навколишнього оточення колір. А металеві сходи дуже витончені та довговічні.