Технологія і переваги механізованої штукатурки

У вік унікальних технологій та сучасного підходу до ремонту спрощуються складності виконання робіт. Те, що займало велику кількість часу, ресурсів і сил, стає доступнішим, швидшим і якіснішим.

Один з найважчих моментів ремонту – це штукатурка стін. Основним завданням цього етапу є вирівнювання поверхні спеціалізованою сумішшю. Робота виконується вручну або механічно. Вручну робота займає досить тривалий час, а також витрачається більше фізичних сил та ресурсів.

Оштукатурювання механізованим способом - сучасний спосіб вирівняти основу для подальшого декоративного оздоблення. Використання спеціального обладнання дає безліч переваг, а замовити послугу машинна штукатурка Київ ви зможете в компанії «Сан-Строй». 

Щоб зрозуміти всі плюси та мінуси механізованої штукатурки, необхідно докладно познайомитись із процесом.

Загальні відомості про механізовану штукатурку

Для виконання механізованої штукатурки використовують спеціальні машини. Вони підключаються безпосередньо до електромережі і водопроводу, змішують склад, а потім наносять його під тиском на поверхню. Звучить просто, але спецтехніка ефективна лише у руках справжнього майстра. Необхідний відповідний досвід, щоб:

  • правильно підготувати поверхню;
  • захистити стики різнорідних матеріалів від розтріскування;
  • встановити маяки;
  • нанести склад;
  • виконати фінішне вирівнювання.

Штукатур врахує особливості поверхні основи. Для внутрішнього та зовнішнього покриття використовують різні склади, для внутрішньої штукатурки найчастіше використовують гіпсові суміші, а для зовнішнього – на основі цементу. Товщина штукатурного шару залежить від кривизни стін та геометрії приміщення.

Важливий момент - особливості подальшого декоративного оздоблення. Наприклад, під фарбування потрібна високоякісна штукатурка. Для підсобних приміщень найчастіше досить чорнової штукатурки.

Основні плюси і застереження щодо механізованого методу

Шар, отриманий в результаті вирівнювання, має бути міцним. Якщо покриття потріскається або почне обсипатися, ремонт доведеться переробляти. Щоб цього не сталося, потрібно нанести штукатурку рівномірно, а потім дати їй висохнути. За допомогою штукатурної станції досягається стала консистенція розчину за рахунок автоматичного замішування розчину. Крім того, шар наноситься швидко, він виходить одноріднішим.

Між початком оштукатурювання конкретної стіни та його закінченням проходить набагато менше часу, ніж при ручному нанесенні. Тому покриття висихає рівномірно, стає міцним. При ручному нанесенні часу йде більше, досягти такого ж результату складніше.

Серед основних плюсів механізованої штукатурки відзначають:

  • підвищення продуктивності праці у кілька разів;
  • поверхня виходить більш рівною та гладкою;
  • скорочується час виконання оштукатурювання;
  • вартість виходить нижчою на 30%;
  • ризик появи дефектів мінімальний;
  • підвищення адгезії розчину до поверхні основи.

Етап нанесення основного шару за допомогою спецобладнання займає приблизно втричі менше часу, ніж при використанні ручної праці. Штукатурна суміш надходить до поверхні під тиском до 25 бар, за рахунок чого зчеплення покращується в рази.

Щоб підібрати відповідний спосіб вирівнювання для свого об'єкта, необхідно познайомитися з мінусами механізованої штукатурки стінок. Їх не багато:

  • дороге обладнання;
  • є обмеження щодо мінімального обсягу робіт;
  • для роботи на станції потрібні спеціалісти;
  • потрібна електроенергія та водогін;

Ціна однієї штукатурної станції становить від 50 тисяч грн. Такі станції розраховані на щоденну роботу без перерви до 8 годин на зміну, кілька змін на день. Промислові штукатурні станції готові працювати без перерви цілодобово безперервно. При цьому продуктивність вражає – до 60 літрів готового розчину за хвилину!

Через таку велику продуктивність, а також значну вагу обладнання витікає ще один мінус – це мінімальне замовлення. Різні компанії встановлюють свою планку мінімального замовлення, втім, зазвичай, вона становить від 50-70 м2.