Які томати найврожайніші?

Щоб виростити високий урожай томатів, потрібно купити якісний посадковий матеріал такого сорту, що відрізняється підвищеною здатністю формувати зав'язі. Далі справа за вирощуванням та доглядом.

EX9DATI6UrBs0BuWRAahe9MIu5pteFTE1Ose995pRYZd8TibQjS0B4P2EIZyyMyNUgKE2KrU2MddxrEa4day1J104Q68WFcat2XQy6xpk9ygZk1niz5aiNUg3srIQ5hEupGyWv_q

Які томати найврожайніші?

Городники, які вирощують помідори самостійно, завжди сподіваються на пишний урожай та соковиті, стиглі плоди. Помідор - смачний овоч, що містить масу корисних речовин. Буквально пара штук томатів забезпечує наш організм добовою дозою вітаміну С. Існують деякі види, що відрізняються здатністю давати вражаючий урожай. У цьому списку кожен може вибрати підходящий сорт.

Урожайність культури багато в чому залежить від якості посадкового матеріалу, тому намагайтеся купити насіння томатів у перевіреному місці, наприклад, на сторінці інтернет-магазину https://florium.ua/ru/tomatos-seeds/. Якісне насіння — 90% успіху.

Урожайність залежить від місця вирощування, ґрунту та догляду. Але є особливо врожайні помідори. Далі про них докладніше.

Айсберг

Цей сорт регулярно дає безліч смачних помідорів. Йому не страшні погані умови погоди, він досить міцний, у висоту досягає 80 см.

Сніжний барс

Вирощується у відкритому ґрунті частіше, ніж у теплицях. У висоту досягає 60 см і не потребує підв'язування. Відрізняється м'ясистими солодкуватими плодами.

Толстой

Дуже популярний помідор серед активно плодоносних. Гібрид досить високорослий з потужним стовбуром та округлими середніми плодами. З куща часом отримують до 10 кг помідорів.

Асвон

Гібридний невисокий кущ дає безліч середніх за розміром плодів, які довго зберігаються і через свою щільність легко транспортуються.

Наміб

Стійкий до негоди, зав'язується навіть за знижених температур за вікном. Стійкий до захворювань, через це його дуже люблять городники. Це саме той сорт, який під час продажу знаходиться на прилавку з плодоніжкою. У плода товста шкірка, яка багата на вітаміни і мінерали.

П'єтра Росса

Ранньостиглий сорт красивих плодів до 100 грам. Смачні насичено червоні плоди виведені французами. Рослина має солодкуватий смак, стійка до спеки та хвороб. Не вимагає пасинкування.

Червона Шапочка

Ранньостиглий супердетермінантний помідор. Компактні кущі та найсмачніші плоди. Легко вирощується завдяки стійкості до захворювань. Росте у відкритому ґрунті та має вегетаційний період 90-100 днів. Головна перевага рослини — стабільний, регулярний урожай.

Існують також урожайні сорти, які вирощують виключно у теплицях. Вони добре підходять для промислового розмноження, до них належать індетермінантні гібриди. Культура ділиться на ранньостиглу, середньостиглу та пізньостиглу, різниться за категоріями та видами. Критерії, на які можна спиратися, вибираючи сорт:

  • терміни дозрівання;
  • індетермінантні та детермінантні;
  • розмір куща;
  • розмір плоду, колір та форма.

Список урожайних томатів, які можна вирощувати як у теплицях, так і у відкритому ґрунті, можна продовжувати нескінченно довго. Важливо спиратися на свій смак та переваги при виборі та купувати якісний посадковий матеріал.