Дистанційний онлайн-репетитор - всі "за", та "проти"

Дистанційний онлайн-репетитор – це дуже поширене рішення у світлі нинішньої епідеміологічної обстановки в країні та світі, проте сам по собі цей варіант знань з'явився аж ніяк не вчора.

Нині науково-технічний прогрес йде семимильними кроками, і заняттями в режимі онлайн зараз уже нікого не здивуєш. Це стало можливим завдяки розвитку інтернет-технологій, доступності використання ресурсів Всесвітньої мережі практично повсюдно.

Навчання онлайн набирає все більшої популярності серед учнів (школярів, студентів), тому послуги репетиторів, що надаються дистанційно, набувають все більшого поширення, а на сайті https://urok.1sept.ru/articles/distancionnyi-uchebno-obrazovatelnyi-centr-planetaclub ви дізнаєтесь про всі переваги освітнього центру Planetaсlub. 

Звичайно ж, такий спосіб викладання та навчання має як свої переваги, так і недоліки. 

Онлайн-репетитор: аргументи "За"

Якщо говорити про переваги отримання послуг репетитора через інтернет – у дистанційному режимі, то тут, експерти одразу називають такі аргументи:

  • Можливість для учня та викладача під час проведення занять знаходитись у комфортній для себе обстановці, а також надання можливості батькам учня здійснювати контроль за процесом навчання.
  • Зниження витрат часу та матеріальних витрат на поїздки учня до викладача.
  • Можливість вибрати для занять педагога не тільки зі свого населеного пункту, а й з іншого міста, або навіть іншої держави.
  • Більш широкі можливості для вибору часу занять та їх тривалості завдяки скороченню тимчасових витрат на дорогу.
  • Гнучкіша програма навчання, можливість підбору індивідуальної програми для конкретного учня та потрібної швидкості подачі матеріалу.
  • Дистанційне навчання повністю безпечне.

Онлайн-репетитор: аргументи "Проти"

Є у дистанційного репетиторства і моменти, які можуть завдати незручності замовнику, а тому їх слід обміркувати і передбачити заздалегідь. Ось основні моменти, що на думку фахівців обмежують активне поширення онлайн-репетиторства:

  • Далеко не кожен викладач, навіть той, який чудово знає та робить свою роботу за допомогою проведення очних занять, може також повноцінно та якісно проводити заняття у режимі онлайн, за допомогою застосування сучасних інтернет-технологій
  • Особливості підготовки репетитора до роботи онлайн. Для того, щоб займатися репетиторською діяльністю в інтернеті, потрібно бути впевненим користувачем ПК, володіти навичками роботи та знаннями в галузі сучасних інформаційних технологій. Для викладачів старшого покоління, навіть які мають великий досвід роботи та фундаментальні знання у своїй галузі, освоєння нових технологій може бути складним, внаслідок чого такі кадри не зможуть вести репетиторську діяльність дистанційно.
  • Оплата праці репетитора, що працює дистанційно, нижча за оплату праці того, хто працює очно. Для викладачів високого рівня працювати дистанційно може бути економічно невигідно.
  • Відсутність стабільно працюючого інтернету (дана проблема притаманна віддаленим регіонам та населеним пунктам).

У підсумку зазначимо, що так чи інакше, але освіта – одна з тих областей, що найактивніше використовує інформаційні технології. Тому можна з упевненістю стверджувати, що майбутнє ремесла репетитора однозначно в інтернеті!