Як вибрати товарні ваги

Зважування проводиться для будь-якого кількісного підзвітного матеріалу як поштучно, так і на масу. Електронні ваги відрізняються вимірювальною точністю в порівнянні з механікою в будь-яких варіантах - від підлогових до великих промислових та платформних зразків. Більше того — у багатьох країнах уже заборонено комерційне зважування без електронних ваг, адже лише вони здатні забезпечити потрібну точність.

Інтернет-магазин https://ves.com.ua/vesy-tovarnye займається продажем вимірювальних приладів високої якості. В асортименті є найновіші та сертифіковані моделі електронних ваг. Функціонал цих пристроїв знаходиться на сучасному рівні, представлені всі класи захисту від пилу та води.

На що звертати увагу при виборі товарних ваг?

Дане вагове обладнання підбирається з урахуванням трьох основних факторів:

  • Межа зважування. Обов'язково враховується гранично допустима маса продукції, що призначається для зважування.
  • Розміри платформи. Габаритні параметри платформи вибираються від виду товару. Для об'ємних продуктів, таких як коробки, ящики або мішки, потрібна платформа значної ширини.
  • Тип обладнання. Споживач повинен визначитися, якими функціями повинен мати його вимірювальний прилад – торговельну або фасувальну. Торгові ваги забезпечені трьома полями: вага, ціна 1 кг продукції, загальна ціна товару, що зважується. Фасувальні, обладнані всього одним дисплеєм, з відображенням маси. Порційні ваги купуються переважно для складів, а для торгівлі кращі торгові моделі.

Вибираємо ваги з урахуванням технічних характеристик

Гранично допустима вага товару

Цей параметр залежить від модифікації та виробника. Максимальна вага окремих моделей досягає 600 кілограм. При цьому варто зазначити, що чим менша межа зважування, тим, меншим буде і показник похибки.

Набір функцій

З усіх можливих опцій, мабуть, варто виділити кілька основних: лічильний режим, скидання, тарування.

За допомогою тарування та скидання можна визначити вагу продукції без урахування упаковки. Наприклад, можна зважити ящик, обнулити інформацію, та переважити товар у цій же тарі. Обладнання покаже вагу, без урахування тари (вага нетто).

Якщо потрібно зважувати поштучний товар, то пристрій можна переключити в лічильний режим, і ваги будуть показувати не вагу товару, а його кількість в штуках.

Конфігурація

Розрізняють модифікації:

  • Зі стійкою. Індикатор кріпиться до стійки, що постачається з основним обладнанням. У свою чергу, стійка може бути закріпленою або складною.
  • Без стійки. Кріплення індикатора проводиться за допомогою гнучкого шнура, що дозволяє розмістити його в найбільш зручній позиції, наприклад на столі або стіні на рівні очей.

Можливість інтеграції з комп'ютером

Ця опція є у багатьох сучасних моделях. Підключення здійснюється за допомогою спеціального роз'єму RS-232.

Також дані модифікації купуються для роботи в якості дозування. Наприклад, якщо існує необхідність фасувати продукцію на виробництві по 40 кілограмів, то, як тільки тара заповниться товаром на необхідну вагу, пристрій подасть сигнал дозатору, і подача товару зупиниться. Якщо потреби у цій функції немає, можна купити товарні ваги для звичайного зважування.

Клас захисту

Вагове обладнання класифікується за ступенем захисту від проникнення пилу та вологи по системі IP. До 70-ти відсотків пристроїв мають клас захисту IP-54, а це означає, що вони схильні до негативного впливу води і пилу. Якщо необхідно купити ваги товарні підлогові для застосування у важких виробничих умовах, варто звернути увагу на моделі з рівнем захисту IP-67 або IP-68. 5.

Тип живлення

Більшість моделей живляться від електричної мережі або АКБ. Існують версії, що працюють від батарейок і навіть від автомобільного прикурювача. Останні найчастіше використовуються для виїзної торгівлі.

При цьому абсолютно всі модифікації можуть живитися від розетки, але при виникненні проблем із електрикою, ваги, в яких передбачено резервний акумулятор, автоматично переходять у режим автономної роботи.