Як підготувати новий термос до використання, і доглядати за ним

Термос - незамінний помічник у холодні дні, він дає можливість насолодитися ковтком гарячого напою будь-коли. Однак, щоб термос служив довго, необхідно знати, що кожна річ потребує регулярного догляду.

Ретельна перевірка та правильне використання термоса допоможе вам довго насолоджуватися смачним чаєм. А щоб дійсно якісний кермос купити, радимо скористатися вигідними пропозиціями від інтернет-магазину termokruzhki.com.ua. 

Перевірка термосу

Перш за все, перед покупкою термоса перевірте його на предмет відсутності механічних пошкоджень, тріщин, потертостей. І якщо все гаразд, ви вибрали необхідний для вас термос і хочете, щоб він вас довго радував, тоді потрібно:

  • Перед застосуванням вимийте термос та його складові. І це стосується не тільки колби, а повністю всього виробу. Колбу, додатково можна промити з содою (розведіть соду в гарячій воді, сполосніть колбу термоса, промийте водою)
  • Враховуючи, що термос - це технічно складний виріб із вакуумом між колбами, його необхідно перевірити на збереження температури вмісту. Перевірка проводиться шляхом заливання термос окропу. Заливши окріп, через 3-5 хвилин помацайте зовнішні стінки термоса. У якісного виробу стінки не повинні нагріватись. Якщо ж сталося зворотне – термос несправний і підлягає заміні. (Зверніть увагу: допускається нагрівання верхньої частини стін термоса, що знаходяться безпосередньо біля пробки, а також нагрівання самої пробки).

Правила користування і догляду за термосом

Отже, ви зробили все необхідне для перевірки термоса, переконалися в його якості і настав час взяти його з собою:

  • Перед кожним використанням промийте внутрішню колбу термоса та його кришку
  • Для того, щоб довше зберегти необхідну температуру вмісту термоса, попередньо нагрійте (остудіть) внутрішню колбу, заливши в неї окріп (холодну воду) на 2-3 хвилини (залежно від холодного або гарячого напою, який ви берете з собою).
  • При заповненні термоса не наливайте рідину до краю колби, залишайте достатній простір для закручування пробки.
  • З метою запобігання опікам, не давайте дітям пити безпосередньо з шийки і самі цього не робіть.
  • Після використання термос необхідно ретельно вимити
  • Зберігати термос рекомендується у відкритому стані, для запобігання розмноженню бактерій та появі неприємного запаху (якщо погано його вимити після використання, або закрити погано просушений виріб)
  • При виникненні темних плям усередині рекомендується залити окропом із розчиненою харчовою содою