Призначення та різновиди стимуляторів росту для рослин

Для поліпшення процесу вирощування сільськогосподарських та інших культур використовують спеціальні активатори росту. На українському ринку найбільш популярними є біостимулятори для рослин від «БТУ-ЦЕНТР».

Компанія займається виробництвом якісних, ефективних та порівняно недорогих біопрепаратів для АПК, які забезпечують покращений ріст та розвиток сільгоспкультур. У каталозі на сайті https://btu-center.com/promisloviy-sektor/roslinnitstvo/b-oaktivatori/ є препарати, які відповідають найсуворішим вимогам державних та світових стандартів якості, безпеки.

Для чого застосовуються біостимулятори, який ефект вони мають

Активатори росту для сільгоспкультур «БТУ-ЦЕНТР» широко застосовують у різних сферах рослинництва. Такі біопрепарати забезпечують такі корисні дії:

  • відновлення пошкоджених культур після перенесеного стресу (посадки, пересадки, зберігання, тривалого транспортування, неоптимальної освітленості та температури, обробки пестицидами, засоленості тощо);
  • сприяння ранньому та рясному цвітінню, посилення вироблення хлорофілу та пігментів для природного фарбування листя та яскравого забарвлення квітів;
  • індукування стійкості рослин до фітопатогенів та несприятливих навколишніх факторів;
  • забезпечення активного наростання вегетативної маси;
  • активізація ферментативної та гормональної систем тощо.

Різновиди фітогормонів

Призначенні та різновиди біостимуляторів росту для рослин

Прискорювачі росту рослин мають у складі фітогормони, які належать до біологічно активних речовин та регулюють ріст і розвиток культур від моменту проростання насіння до збору готового врожаю. Для виробництва біологічних стимуляторів росту компанія «БТУ-ЦЕНТР» використовує мікроорганізми які синтезують різноманітні біологічно активні речовини (фітогормони, амінокислоти та ін.). До складу входять тільки натуральні компоненти, завдяки чому препарати не надають негативного впливу на вирощувані культури, ґрунт та навколишнє середовище.

Найбільш цікавими сполуками які синтезують мікроорганізми з точки зору стимуляції росту і розвитку рослин є фітогормони. Корисні мікроорганізми можуть синтезувати такі види фітогормонів:

  • ауксини: прискорюють процеси розподілу та диференціація клітин, сприяючи активному росту рослин;
  • гібереліни: закладають велику кількість бутонів, гарантують рясне цвітіння, покращують смак та аромат плодів;
  • цитокініни: прискорюють процес розподілу клітин, уповільнюють старіння, покращують обмін речовин;

Стимулятори росту коренів та наземної частини рослин необхідно використовувати вкрай обережно, дотримуючись своєчасності обробки та дозування.