Як обладнуються сучасні складські комплекси

Обладнання складу – непросте завдання, що потребує комплексного підходу, дотримання вимог стандартів безпеки, обліку особливостей бізнес-процесів та специфіки діяльності компанії.

Тому не дивує, що багато замовників не знають, з чого починати, в якому напрямку рухатись. Раціональним рішенням буде обрати компанію з великим досвідом, яка надає одразу весь комплекс послуг. Фахівці допоможуть налагодити ефективну роботу підприємства, при цьому рішення гарантовано забезпечать економію складського бюджету.

Особливості обладнання складу

fzxQ6mFmrUo9gRoLVI1VJDV9FKkdwWEhcLmOc8pA_b7_a-A-WkT56meTM1XUUa124gDapKZUjMKX5n8yBobZX9IUDW7G9GsFEqtmkrAvIGZHRo7SJNDQb-oWl1mU28w8msypSTSa

Складські приміщення є незамінним елементом виробничої чи складської логістики. До обладнання складу пред'являються підвищені вимоги щодо ефективності, безпеки, функціональності тощо. Найсучасніша модель комплексу – клас А+. Комфортне використання приміщення забезпечується за рахунок його оснащення за останнім словом техніки. Як правило, до вищої категорії належать комплекси з підвищеним товарообігом, де забезпечено умови для безпечного зберігання вантажів.

Склади класу А+ обладнуються ергономічними стелажними системами. Оптимальна модель для зберігання підбирається відповідно до типу вантажу, який потрібно розміщувати. Розрізняють поличкові та палетні (стандартні та гравітаційні), а також мобільні, архівні та консольні стелажі. Наприклад, останні використовуються для зберігання товарів, що характеризуються специфічними формами та нестандартними розмірами (трубний прокат, автомобільні колеса, сендвіч-панелі, профнастил). Поличні стелажі застосовуються для розміщення дрібноштучної продукції (автозапчастини, деталі для електроніки тощо). Палетні системи підходять для зберігання піддонів (американських, європейських, фінських). Архівні стелажі використовуються для розміщення книжкової продукції, папок та ін.

За потреби склад обладнується мезонінними конструкціями. Це багатоярусні варіанти, укомплектовані поличковими, паллетними або консольними стелажами. Співробітники піднімаються на верхні поверхи конструкції за допомогою сходів, оснащених поручнями.

Конвеєрні системи для складу

lxd9iYZcgAew2ZTaPhABjAtn8yXhSbFnhmm1x8sDNWLEP1h3OepA5YJ04YUrnvjWbUVIEaos6T5SKlQTHLxwCvw12KPnhCFM6syULCQR2fL4y0NUlQjq2zt7GjJmHmnHMiJLjowb

Конвеєрне обладнання дозволяє облаштувати ефективну лінію для швидкого оброблення штучної продукції або інших вантажів і, таким чином, збільшити продуктивність підприємства. Склади обладнуються сучасними системами:

  • приводні рольганги для лотків, ящиків, палет;
  • непривідні роликові конвеєри;
  • стрічкові транспортери;
  • вертикальні пристрої.

Компанія KAPELOU пропонує ефективні рішення, що забезпечують роботу сучасного складського комплексу. Конвеєрне обладнання відрізняється модульною конструкцією, що дозволяє легко змінювати його конфігурацію та підібрати оптимальний варіант для приміщення будь-якої площі та форми.

Компанія KAPELOU приймає на себе всі етапи підготовки: консалтинг, виробництво та монтаж. Замовник отримує надійне обладнання із гарантією. При цьому фахівці компанії виконують пускові та налагоджувальні роботи.