Роберт Левандовскі - найкращий футболіст 2021 року за версією ФІФА

Кілька днів тому у швейцарському Цюріху відбулася урочиста церемонія нагород від ФІФА. Головною ж номінацією вечора стали вибори найкращого футболіста світу.

Нападника «Баварії» та збірної Польщі Роберта Левандовського визнано найкращим гравцем 2021 року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА). До трійки найкращих, крім Левандовського, увійшли Мохамед Салах із «Ліверпуля» та Ліонель Мессі з «Парі Сен-Жермен».

Левандовскі став найрезультативнішим гравцем 2021 року. На його рахунку 69 голів у 59 матчах за «Баварію» та збірну Польщі. Роберт забив 43 м'ячі у чемпіонаті, 11 у Лізі чемпіонів, два у Суперкубку Німеччини, два на клубному чемпіонаті світу та 11 – за збірну Польщі. До речі, на сайті https://livebox.su/today/ ви знайдете актуальні розклади футбольних матчів, онлайн результати ігор, статистику, експертні висновки, найсвіжіші новини футбольного світу.

Нагадаємо, раніше Левандовскі став другим у боротьбі за «Золотий м'яч» за підсумками 2021 року, а нагорода дісталася аргентинському нападнику французького «Парі Сен-Жермен» Ліонелю Мессі. Крім того, Роберта визнали спортсменом року у Польщі.

Нагадаємо, що нагорода найкращому футболісту світу за версією FIFA вручається з 2016 року. У різний час її брали Кріштіану Роналду (2016,2017 роки), Лука Модріч (2018), Ліонель Мессі (2019) та Роберт Левандовський (2020). До цього премія вручалася у співдружності з France Football з 2010 до 2015 року. А до того ці дві нагороди теж існували окремо.

Підводячи підсумки минулорічного футбольного сезону, нагадаємо, що збірну Італії визнано найкращою командою 2021 року за версією Міжнародної асоціації спортивної преси (AIPS). Про це повідомляється на офіційному сайті організації. Італійці, які виграли чемпіонат Європи-2020, здобули 767 голосів.

На другому рядку розташувалася мюнхенська «Баварія», якій віддали 503 голоси. Третю позицію посіла національна команда Аргентини, яка здобула золото Кубка Америки. Вона набрала 459 голосів. Четверте місце посів лондонський "Челсі", який виграв Лігу чемпіонів. Команда Томаса Тухеля отримала 370 голосів. Замкнув п'ятірку "Ліверпуль", який набрав 257 голосів.

А тим часом найкращою не футбольною командою визнано чоловічу збірну США з баскетболу, яка завоювала золото Олімпіади в Токіо.