Основи догляду за керамічною плиткою

Дизайнерські тенденції постійно змінюються. Незважаючи на це, керамічна плитка, як і раніше, залишається найпопулярнішим рішенням для ванних кімнат і кухонь.

Виготовлена ​​переважно з глини, вона здавна використовувалася для прикраси стін та підлоги. Міцна, стійка до впливу води та температурних коливань, недорога і при цьому дуже естетична, керамічна плитка здатна служити десятиліттями. Саме таким матеріалом є колекція cersanit bino, яку пропонує інтернет-магазин PLITKASHOP.  

Розглянемо основні переваги цього матеріалу та особливості його експлуатації.

Переваги керамічної плитки

Головною перевагою керамічної плитки є міцність. Стійкість до незначних механічних пошкоджень та подряпин досягається за рахунок випалу. Плитка має глазуровану поверхню, яка не вбирає вологу, що високо оцінять перфекціоністи. Адже чистити глазуровану керамічну плитку – одне задоволення. Алергікам теж припаде до душі простота догляду за плиткою, для очищення якої потрібні лише ганчірка, вода та м'який миючий засіб. Всі ці властивості роблять плитку незамінним матеріалом у ванній кімнаті або на кухні.

Ще однією перевагою плитки є її універсальність. Покладена всередині будівель, включаючи громадські приміщення з підвищеною прохідністю, або зовні, де більше підійдуть морозостійкі колекції, керамічна плитка та керамограніт виглядають природно та добре виконують захисні функції, не дозволяючи розвиватися цвілі та гнилі.

Плитка дає високий ККД від теплої підлоги - нагрітий матеріал довго і рівномірно віддає тепло, що дуже зручно та економічно з точки зору використання електроенергії. Керамічною плиткою різних форматів можна прикрасити як плоскі поверхні, так і заокруглені (наприклад, душові кабіни або колони) - колекції представлені широким асортиментом розмірів.

Естетичність матеріалу - ще одна відмінна і дуже виграшна його особливість. Чудова імітація найрізноманітніших натуральних матеріалів — дерева, каменю чи бетону можлива завдяки сучасним технологіям обробки та графіки. Широка кольорова гама, різноманітні візерунки, текстури та розміри елементів дозволяють виконати будь-яку дизайнерську задумку.

При всіх унікальних властивостях та практичності керамічна плитка – це досить бюджетний варіант облицювання поверхонь. При правильній підготовці всі роботи з укладання ви можете виконати самостійно і досить короткий термін.

Правила догляду за керамічною плиткою

Утримувати керамічну плитку в чистоті дуже просто, проте це не означає, що поверхню не потрібно доглядати зовсім. Вид очищення залежить від типу поверхні матеріалу. Наприклад, для глазурованої плитки не потрібно нічого, окрім води. А ось неглазурований керамограніт варто час від часу обробляти засобами із вмістом природного або синтетичного воску або спеціальним просоченням. Завдяки цьому буде легко підтримувати матеріал у чистоті, а поверхня залишиться бездоганною довгий час.

Вибір правильних засобів для чищення – рідин, паст та спреїв – величезний і залежить від особистих уподобань (запах, консистенція, бажаний ефект). При цьому варто пам'ятати, що перед використанням сильних препаратів необхідно перевірити їхню дію на невеликій і непомітній ділянці кахлю. Традиційний тест дозволить переконатися, що вся поверхня не буде зіпсована.

Окрему увагу варто приділити затирці міжплиткових швів. Найчастіше на кухні в них накопичується жир, а у ванній кімнаті може утворитися вапняний наліт. Однак і в цьому випадку є безліч миючих засобів, які дозволять швидко та ефективно вирішити проблему. Вибрати речовину не важко, тільки не забудьте обов'язково зробити пробу на непомітній ділянці стику.