Лімфодренажні вправи, що позбавляють зайвої ваги і набряків

Лімфодренажна гімнастика допомагає впоратися з набряками та зайвою вагою, позбутися целюліту, і тим самим приносить помітну користь для організму в цілому, зовнішнього вигляду.

Прості ефективні лімфодренажні тренування можна виконувати в домашніх умовах, додаткового обладнання та спорядження не потрібно.

За що відповідає лімфатична система

В організмі лімфа рухається по замкнутій системі судин та відповідає за імунітет, обмін речовин, очищення та перенесення мікроелементів, вірусів та продуктів розпаду. Її надлишок в одному місці викликає набряк, інтоксикацію, тому для тіла та здоров'я важливо забезпечити постійну, інтенсивну циркуляцію. Досягається це з допомогою посилення швидкості потоку лімфи і нормалізація вільного руху кожному ділянці. Виконуючи лімфодренажні вправи, можна запустити цей механізм.

Як правильно виконувати лімфодренажні вправи

Незважаючи на простоту гімнастики, вона дає чудові результати. Зміцнюються імунітет і нервова система, з організму виводиться зайва рідина, за нетривалий період розсмоктуються набряки ніг, прямо на очах спадає вага, шкіра стає більш пружною. Ефект буде помітний вже через 1-2 тижні тренувань у домашніх умовах.

Для лімфодренажних вправ потрібні лише 15 хвилин на день, приміщення, що провітрюється, і вільний одяг, що не сковує руху. Можна придбати килимок для фітнесу.

ТОП-4 ефективних лімфодренажних вправ для ніг, схуднення та відмінного самопочуття

Гойдалки

Стати босими ногами на рівну поверхню, руки витягнуті вздовж тіла. Підніміться на носки, потім зробіть перекочування на п'яти одночасно двома ногами. Поверніться у вихідне положення, стоячи на носках. Повторіть 20-30 разів у спокійному темпі, не перериваючи дихання. Вправа стимулює нижню частину кінцівок, активізуючи процеси відтоку.

Метелик

Вихідне положення - сидячи на підлозі, ноги підібгані до сідниць, стопи впираються одна в одну. Руки покласти на коліна і робити швидкі, пружні натискання на них, щоб відчувалося середнє за силою натяг у паху. Коліна щоразу повертаються у вихідне положення. Рухи нагадують пурхання метелика з квітки на квітку. Повторити 30 разів. Згодом можна збільшити амплітуду «змахів»

Ловлю вітер

Дихання спокійне, поза – лежачи на підлозі на спині. Підняти вгору в повітря обидві руки та ноги. Починаємо інтенсивно ними посмикувати, створюючи вібрації по всьому тілу. Колінні та ліктьові суглоби можна трохи згинати.

Вправа добре розігріває та розганяє кров та лімфу, активізує циркуляцію рідин.

Маклюємо кола

Робимо кругові рухи, по 10 разів у різні боки:

  • для посилення відтоку лімфи від краю кінцівок до тіла робимо поплескування з боків і спини, вздовж кожної руки та ноги, починаючи з кінчиків пальців (плескання повинні бути легкі, помірної інтенсивності, всією поверхнею долоні);
  • головою, намагаючись торкнутися вухом плеча;
  • руками на зап'ясті, у ліктях, у плечах – повинні вийти маленькі та великі кола;
  • ногами в кісточках, колінах, у пахвинній зоні.