Плюси і мінуси вбудованої кухонної техніки

Вбудована кухонна техніка знаходиться на вершині популярності, і все більше людей при облаштуванні кухні воліють саме такі варіанти. Чим вони кращі?

Під технікою, що вбудовується, розуміють пристрої, які монтуються в кухонні шафи і стільниці. Вбудована буває як велика техніка: холодильники, витяжки, духові шафи та інші прилади великих розмірів, так і дрібна, наприклад, мікрохвильові печі та кавомашини. До речі, саме зараз в інтернет-магазині my-bosch.com.ua ви зможете купити побутову техніку bosch з сутттєвою знижкою!  

Переваги вбудованої техніки

Ергономічність

Вбудована техніка значно заощаджує простір. При цьому ховаються усі проміжки між технікою та меблями. Якщо звичайна пароварка займатиме цілу поверхню кухонної шафки, то вбудований варіант можна розмістити над стільницею, тим самим звільнивши її для інших цілей.

Найбільш відчутна економія простору у разі встановлення варильної панелі та духової шафи. Поверхня духовки йде нарівні з фасадом кухонних меблів, тоді як звичайна плита часто виступає вперед, що не тільки виглядає непривабливо, але й з'їдає частину простору. Крім того, оскільки варильна панель сама по собі не займає багато місця, економиться частина стільниці площею близько тридцяти-сорок квадратних сантиметрів.

При розміщенні на кухні вбудованої побутової техніки легко виявити в собі дизайнера і із задоволенням розпланувати, де прилади будуть розташовуватися максимально функціональним чином. Все залежатиме лише від вашої фантазії та розмірів кухні. А якщо ви прихильник установки кухонного острова, можливості розширюються ще більше, адже в нього можна вбудувати як варильну панель, так і холодильник або винну шафу.

Зручність розташування

Немає необхідності зберігати класичне розташування предметів, яке може бути незручним для вас. Варильна панель за бажання вбудовується в будь-яку стільницю, хоч на протилежному від духової шафи кінці кухні. Більше того, якщо ви зазвичай готуєте в мультиварці, можна відмовитися від духової шафи і обмежитися панеллю доміно.

При виборі варильних панелей та духових шаф звертайте увагу на спосіб встановлення. Залежні пристрої можуть бути вбудовані лише за стандартною схемою.

Дрібна кухонна техніка може вбудовуватися на рівні, зручному для використання. Таким чином, не доведеться нагинатися або, навпаки, вставати на шкарпетки, щоб вийняти з мікрохвильової печі супову тарілку, що нагрілася. Безумовно, це буде ще актуальніше в будинку, де є діти.

Деякі предмети побутової техніки можуть бути за межами кухні. Наприклад, кавоварка, винесена у вітальню, дозволить насолоджуватися гарячим напоєм будь-якої хвилини без необхідності йти на кухню.

Якість

Як правило, у приладів, що вбудовуються, є хороший захист від перегріву і надійна система вентиляції. Це забезпечує їм довгий термін служби та оберігає кухонні меблі від деформації. Вбудовані пральні машини оснащуються пристроєм для придушення вібрації, тому їхня робота не порушує міцність кухонного гарнітура.

Також вбудована техніка видає менше шуму, ніж окрема. Меблі, в які вони заховані, звукоізолює гул, що видаються приладами, та інші звуки.

Стиль та естетика

За рахунок того, що техніка, що вбудовується, і кухонний гарнітур підбираються один під одного, вони ідеально поєднуються. На кухні, обладнаній такою технікою, ви не зустрінете деталей, що вибиваються із загального ладу. Вбудовувані пристрої дозволяють зберігати єдиний дизайн кухні і виглядають набагато елегантніше, ніж окремі аналоги.

Неважливо, якому дизайну ви віддаєте перевагу, вбудована техніка не контрастуватиме з предметами меблів і порушуватиме стилістичну спрямованість інтер'єру. Для більшої естетичності дверцята духової шафи, посудомийної машини та холодильника можна зробити загальними з фасадом меблів.

Легкість прибирання

Вбудована побутова техніка значно скорочує час, який витрачається на прибирання кухні. Оскільки відкритими залишаються лише деякі поверхні, вам не доведеться регулярно відчищати посудомийну машину або відмивати холодильник. Крім того, відпадає проблема жиру і залишків їжі, що проникають у проміжки між кухонними меблями і окремою технікою.

Недоліки

Ціна

Існує міф про те, що вбудована техніка на порядок дорожча, ніж звичайна. Так було деякий час тому назад; тоді такі аксесуари лише почали з'являтися у продажу. Не дивно, що вони були доступні лише сім'ям з високим доходом. Тепер, коли більшість відомих виробників пропонує вбудовані моделі кухонної техніки, їх полегшало купити.

Проте різниця в ціні, хоч і не така велика, все ж таки є. 

Індивідуальність дизайну

З одного боку, те, що ваша кухня буде особливою – це добре. Її можна підлаштувати під свої потреби та розташувати окремі пристрої так, як вам зручно. З іншого, доведеться замовляти меблі під параметри техніки, що вбудовується, або ж, навпаки, вибирати кухонні прилади з урахуванням розмірів гарнітура.

Також буде складно замінювати окремі предмети меблів чи кухонну техніку. Якщо ви вирішите купити, наприклад, нову мікрохвильову піч, вам доведеться дивитися тільки моделі тих же розмірів, що попередня, а це обмежує у виборі.

Неможливість перестановки

Встановивши вбудовану техніку у певному місці, її буде складно перенести на нове. Щоб вмонтувати пристрій в іншій шафі або тумбі, доведеться заново замовляти цей елемент гарнітура. Зрозуміло, завжди можна поміняти місцями самі шафки, але змінити дизайн радикально без зміни меблів не вдасться.