Як вибрати автошколу

Якщо ви вирішили навчитися керувати автомобілем, то перед Вами постає питання — як правильно вибрати автошколу. Але водієві-початківцю може бути складно розібратися в тому, в якій школі він зможе добре освоїти навички водіння і отримати необхідні теоретичні знання. 

Для початку вам потрібно визначитися з власною метою: просто отримати водійське посвідчення, або ж набути цінні навички керування транспортними засобами. Тим, хто просто хоче отримати документ, варто лише скласти іспит. Але якщо ви хочете досконало навчитися керувати автомобілем, то в цьому випадку вам і знадобиться навчання в хорошій автошколі. На сайті https://bai-drive.com.ua/ ви дізнаєтесь про переваги навчання в львівській автошколі BAI DRIVE, де гарантується дійсно якісне навчання по доступній вартості. 

Наявність ліцензії

Жодна автошкола не має права працювати без відповідної ліцензії, що видається державою. Без цього документа діяльність автошколи вважатимуться нелегальною. Якщо вам сподобалася якась школа, то насамперед поцікавтеся, чи має вона таку ліцензію. Якщо в її наданні вам відмовляють, то записуватись на курси водіння в таку школу не варто. Звичайно, навіть без ліцензії вас зможуть чомусь навчити, але отримати водійське посвідчення у вас навряд чи вийде.

Якщо школа має ліцензію, то уточніть терміни її дії. Термін дії дозволу не повинен закінчитися раніше, ніж ви закінчите навчання. Пам'ятайте, що без дозвільних документів працюють лише автошколи з дуже сумнівною репутацією. Можливо, це так звані фірми одноденки, метою організації яких є швидкий заробіток. Після кількох місяців роботи такі компанії зазвичай безвісти зникають.

Вартість навчання

Щодо вартості навчання, то перед записом в автошколу вам потрібно дізнатися середню вартість послуг таких шкіл у країні.

Якщо вам пропонують дуже низьку вартість навчання, то це, як мінімум, має вас насторожити. Це може сигналізувати про те, що ви натрапили на шахраїв, які хочуть залучити довірливих учнів доступною вартістю навчання.

Може статися і таке, що з вас візьмуть додаткову плату після підписання договору. Іноді у договорах із зазначеною низькою вартістю навчання роблять приписку «+ПММ». У результаті за ці ПММ ви переплатите солідну суму.

Вивчіть відгуки

Дуже важливо знати, яку репутацію має обрана вами автошкола. Що потрібно робити?

  • Введіть у пошуковому рядку назву конкретної автошколи. У пошуковій видачі ви зможете знайти згадки про неї на різних форумах, де автошколи обговорюють водії. На таких форумах ви знайдете відгуки від реальних людей, прочитавши які ви зможете точніше оцінити навчальні заклади.
  • Не варто звертатися до тієї автошколи, про яку в інтернеті розміщено дуже багато невтішних відгуків. З недовірою поставтеся і до тієї, про яку занадто багато і позитивних відгуків. Цілком імовірно, що вони пишуться на замовлення і не мають жодного стосунку до дійсності. Не забувайте, що навіть про дуже хороші автошколи завжди можуть бути негативні відгуки, але їх кількість точно не повинна перевищувати кількість позитивних.

Розміщення автошколи

Найзручніше вам буде займатися в тій автошколі, яка розташована близько до вашої оселі. Так ви будете витрачати менше часу, добираючись на заняття та назад додому.

Однак, якщо школа дійсно хороша, але розташована в іншому районі міста, то для того, щоб отримати якісне навчання, вам таки варто витратити час на щоденні поїздки на заняття та назад. Принаймні, розташування школи перестало бути найважливішим чинником під час її виборі.

Автопарк і обладнання

  • Вперше завітавши до автошколи, попросіть, щоб вам показали аудиторії, матеріальну базу та автопарк. У хорошій школі має бути все потрібне обладнання для ефективного навчання. 
  • Уточніть, скільки часу буде відводитися на теоретичні та практичні заняття. Пам'ятайте, що у добрій школі завжди виділяють достатньо часу на практику водіння.
  • Якщо в автопарку школи не буде багато іномарок останніх моделей, це зовсім не страшно. Поїздивши старенькою машиною, ви потім оціните, наскільки легше справлятися з керуванням при їзді на машині нової моделі. Але все одно в школі має бути непоганий вибір автомобілів різних марок та моделей.
  • Не зайвим буде оглянути і майданчик, на якому ви практикуватиметеся. На ньому обов'язково має бути розмітка.

Інструктори

Перед записом в автошколу поцікавтеся, з якими інструкторами доведеться мати справу. Дуже добре, якщо це досвідчені водії із солідним стажем роботи на курсах. У цьому випадку також буде корисно прочитати відгуки про них в інтернеті. 

Отримання документів

Перед початком навчання поцікавтеся, які документи ви отримаєте після закінчення курсів. В автошколі вам повинні видати свідоцтво про її закінчення та картку водія з вашими паспортними даними, фотографією та печаткою. Все це необхідно для того, щоб у майбутньому ви змогли скласти іспит в сервісному центрі та отримати права.