Особливості і етапи монтажу клінкерної плитки

Сучасний ринок будівельних матеріалів не перестає дивувати своїм різноманіттям і поєднанням традиційних матеріалів і сучасних технологій, і укладання клінкерної плитки є яскравим доказом цього. Що ж є клінкерною плиткою і чим вона так приваблює замовників?

Вся справа в цьому випадку в унікальному дизайні та відсутності різних барвників. До того ж вона має природну красу, тому що для її виготовлення використовується глина, яка пресується та обпалюється при високих температурах. Ось у процесі розпалювання і набуває своєї бездоганної форми та дизайну. На сайті Plitkahelp.com ви знайдете багато корисної інформації про різні види плитки для фасадного і внутрішнього оздоблювання, а ми поговоримо про особливості роботи з клінкерною плиткою.  

Укладання клінкерної фасадної плитки не дуже відрізняється від інших видів. Але варто зазначити, що поверхня основи має бути ідеально рівною – це обов'язкова умова для укладання. Крім цього поверхня має бути достатньою міцною. У зв'язку з цим не варто зловживати старими покриттями і не треба укладати клінкерну плитку на гіпсокартон, так як вона має досить велику вагу, і вона найчастіше використовується для оформлення фасадів, зокрема горизонтальних поверхонь.

Особливо хороша ця плитка при облицюванні сходів і сходів, однак і стіни, на які наклеєний цей вид плитки, вражають своєю природністю.

Укладання клінкерної плитки виконується тільки в шовному виконанні, і ширині швів приділяють велику увагу. Вона залежить від жорсткості наповнювача, а також навколишніх умов. У різних випадках ширина між швами коливається не більше 4-10 мм.

Починати роботу слід із ґрунтовки. Для цього треба використовувати спеціальну ґрунтувальну емульсію – вона допоможе зробити з'єднання плитки та основи більш міцним. Безпосередньо укладання клінкерної плитки не становить особливої ​​складності для тих, хто знайомий з технологією укладання. Тут можна використовувати ті самі варіанти укладання в залежності від ваших потреб, крім безшовного варіанту укладання.

Що стосується клінкерної плитки, то перед укладанням її обов'язково треба викласти на суху - її треба сортувати, тому що в одній упаковці вона може суттєво відрізнятися за кольором. Це треба робити як для підлоги, так і для стін. Підібравши кольори, можна переходити на наступний етап.

Безпосередньо укладання клінкерної плитки починається з нанесення клейового розчину, виготовленого розведенням сухої суміші водою. Наносити клей зазвичай зубчастим шпателем. Як завжди, не варто покривати клеєм всю поверхню. Розраховуйте свої сили, щоб поверхня не встигла засохнути.

Стіни необхідно обклеювати, починаючи з другого ряду від підлоги, тому що під плінтусом (якщо фасадні роботи - під вимощенням) можна приховати невеликі природні дефекти, спричинені нерівністю поверхнею підлоги. При цьому не забувайте роздільні хрестики, які мають бути відповідної товщини та перевіряйте кожну плитку рівнем. Закінчуються роботи зазвичай - затирання швів.