Найважливіші параметри вибору LED-лампи

Коли років 5 тому почалася масова заміна звичайних ламп розжарювання на світлодіодні, нам розповідали тільки про їхні переваги, розуміти тонкощі вибору не вчили. Конструкція LED-ламп підпорядковується загальним правилам, а ось «начинка» у різних виробників може значно відрізнятися.

При виборі світлодіодних ламп важливо, щоб вони прослужили якнайдовше, не перегоріли, не вибухнули і не почали моргати. Необхідно зрозуміти, яка потужність та радіус освітлення підійде, щоб у приміщенні не було темно або навпаки лампи не світили надто яскраво, не сліпили.

Сьогодні ми поговоримо про найважливіші параметри вибору світлодіодних ламп, а на веб-сайті elektrikua.com.ua ви зможете по доступній ціні замовити якісні LED-лампи, а також інші сертифіковані електротехнічні товари відомих виробників.    

Колірна температура 

Колірна температура - це важлива характеристика, але про неї часто забувають. Для освітлення великої площі краще вибрати освітлення нейтрального денного або білого кольору, а для освітлення робочого столу, торшер або для підсвічування якоїсь зони кімнати можна вибрати жовтуватого, теплого кольору, це створить затишну атмосферу.

Температура кольору вимірюється в Кельвінах і позначається на маркуванні чотирма цифрами. Чим менша цифра, тим світло тепліше та жовтіше. Діапазон колірної температури, що використовуються в побуті світлодіодних джерел світла, становить 2700К – 6500К.

Значенню колірної температури до 2700K  відповідає теплий жовтий колір освітлення, значенню 2700K – 3000K - теплий білий, 4000K – 4100K - нейтрально-білий, Понад 5000K  - холодний білий.

Наприклад, якщо у вас завдання – вибрати лампочку з білим кольором, то слід шукати на упаковці позначення 4000K або 4100K, для будинку це найбільш комфортний колір освітлення.

Потужність лед-ламп

Мабуть, це найважливіший технічний показник. Від потужності залежить яскравість світлового потоку. Яскравість світлового потоку, який дає лампочка, вимірюється в Люменах і вказується виробниками на упаковці. Тому, якщо ви хочете вибрати яскраву лампу, наприклад, для освітлення великого приміщення, варто зупинитися на потужних моделях.

Таблиця залежності значення світлового потоку від потужності світлодіодних ламп:



У цій же таблиці можна побачити, який еквівалент потужності лампи розжарювання відповідає потужності світлодіодної лампочки. Це одне з популярних питань, яке цікавить покупців, зверніть на нього увагу, він показує, як можна заощадити електроенергію на світлодіодних джерелах світла.